Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

PLANεψέ με Bαρμπαγιώργο


by Party


Είναι πραγματικά οδυνηρό να παρακολουθώ τις αμόρφωτες, συχνά κι αγράμματες, στρατιές βουλευτών, παραγόντων και αναλυτών, όλους αυτούς τους γονατισμένους μπαρμπαγιώργους που το μοναδικό τους προσόν είναι η εξειδίκευση της ακοής τους στον ήχο της δεκάρας, να αυτοβαφτίζονται γνώστες της πραγματικότητας και οι περισσότεροι να τους ακούν και να τους πιστεύουν.
Μην αφήνετε τους ευνουχισμένους Bαρμπαγιώργηδες να σας μιλούν για Plan ζωής. Δεν ξέρουν τι θα πει ζωή. Δεν έχουν γνωρίσει ποτέ άλλη πραγματικότητα εκτός από αυτή της επιβίωσης σε χρυσούς βόθρους.

by Mohamed Hanchi



Όλες οι εξουσίες έχουν δύο σχέδια.
Το σχέδιο Α: περιλαμβάνει μια ζοφερή πραγματικότητα η οποία θα γίνει τραγική, αν δεν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι αυτό που παρουσιάζεται για να υποστηρίξουν οι πολίτες την εξουσία.
Το σχέδιο Β: περιλαμβάνει μια τραγική πραγματικότητα η οποία θα γίνει καταστροφική, αν δεν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι αυτό που τελικά εφαρμόζεται.
Καμιά εξουσία ποτέ δεν αναφέρεται σε εναλλακτική λύση, σ' ένα πραγματικό plan B δηλαδή, που έχει μελετήσει και είναι έτοιμη να εφαρμόσει. 
(Ζούμε σε σεισμογενή χώρα κι ένα πλάνο, με οποιοδήποτε γράμμα της αλφαβήτου, δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί για τις άμεσες ανάγκες των σεισμοπαθών.)


by Party


Όλες οι εξουσίες κυβερνούν με το διαίρει και βασίλευε και με την τρομοκρατία. 
Πώς αλλιώς; Αν ο πολίτης δεν απασχοληθεί με τον κατασκευασμένο εχθρό του, το συμπολίτη, θα στραφεί στο φυσικό εχθρό του, την εξουσία. Αν δεν φοβηθεί την απόλυση, θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
(Ακόμα το Δημόσιο παραμένει δίχρωμο από τις πράσινες και μπλε προσλήψεις.)

Κι όμως, οι άνθρωποι που στήριξαν αυτές τις εξουσίες, έχουν το θράσος, με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, να ζητούν plan B και να κατηγορούν για διχασμό!!!

Προτείνω να καταργήσουμε τις εκλογές, γιατί κι αυτές διχάζουν το λαό, αφού τον βάζουν να επιλέξει. Και συνταγματικά να κατοχυρώσουμε την υποτέλεια, αφού οποιοδήποτε άλλη λύση θα είναι εσαεί καταστροφική!


by RinoTheBouncer



Μοιρολατρικά έχουμε δεχτεί οι ψηφοφόροι πως οι πολιτικοί δίνουν υποσχέσεις που δεν κρατούν. Άρα, έχουμε μάθει πώς είναι ζεις χωρίς να ξέρεις τι θα συμβεί μετά τις εκλογές.* Ποιος από τους κυβερνώντες μας είχε προειδοποιήσει για την κρίση; Προς τι ο πανικός για το τι θα συμβεί τώρα;;;
*(Λάθος, ξέρουμε ότι και πριν και μετά τις εκλογές, κάπως θα βολευτούμε, αν εφαρμόσουμε το plan Sopa kai Mi Milas.)

Και γι΄αυτό, επειδή ξέρουμε ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα, ποτέ δεν διαβάζουμε τα προγράμματα των κομμάτων. Άρα, πηγαίνουμε στις εκλογές, επιτελούμε το ύψιστο δικαίωμά μας, αδιάβαστοι. Προς τι ο πανικός για το πώς θα προλάβουμε να ενημερωθούμε τώρα;;;

Κι αλήθεια, τόσα χρόνια κρίσης (τόσοι αιώνες βαρβαρότητας θα τολμήσω να πω), δεν μας ώθησαν να αναρωτηθούμε για το αν υπάρχει διέξοδος στη δημοκρατία, να ενημερωθούμε για το τι διαφορετικό μπορεί να μας συμβεί, να διαβάσουμε για το τι διαφορετικό συνέβη;;;

by benzine28


Κι αν ό,τι άλλο  απέτυχε, δηλαδή, για να ακριβολογούμε, δεν επικράτησε παγκοσμίως, δεν είναι αυτός λόγος για να μην προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο.
Σας θυμίζω ότι δεν φταίνε οι ιδέες, αλλά οι άνθρωποι που τις επιλέγουν και τις υλοποιούν.
Σας θυμίζω ότι όπως κι αν ζήσουμε, θα πεθάνουμε. Αυτό, όμως, δεν μας αποτρέπει από την προσπάθεια να απολαύσουμε τη ζωή.  






18 σχόλια:

  1. Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Τάδε έφη Μαρξ..
    Σε φιλώ Αλεξάνδρα μου κι ας πάρει επιτέλους ο καθένας μας την ευθύνη του γιατί ξέχασαν οι περισσότεροι ότι εκείνοι εκλέγουν άρα ευθύνονται για τους βουλευτές τους.. Τώρα τους νοιάζει ότι τάχα ρίχνουν την ευθύνη στον λαό;; Ο λαός μας γουστάρει να ναι ευθυνόφοβος δηλαδή;; Ε, καιρός να ξυπνήσει και να μάθει να ναι υπέυθυνος για το μέλλον του. Για να τους δω τώρα!!!
    Φιλάρες καρδιά μου και καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα επιχείρημα αυτό: ρίχνουν σε εμάς το μπαλάκι... Ακόμα κι αν είναι έτσι, το ίδιο γινόταν και τόσα χρόνια: σε εμάς έριχναν το μπαλάκι με τις εκλογές και μάλιστα για να μην κάνουν ό,τι υποσχέθηκαν!!!!!
      Καλημέρα, Μαριλενάκι μου! ♥

      Διαγραφή
  2. Μοιρολατρεία, υποτέλεια, ευθυνοφοβία, "όλοι-τα-ίδια-είναι", "φταίνε-οι-άλλοι-όχι-εγώ", έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης, έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος, έλλειψη παιδείας... όλα αυτά και άλλα μαζί. Άντε να πάρει αποφάσεις μετά ο κόσμος. Τα αφήνουν λοιπόν στους άλλους και ξεμπερδεύουν. Και έτσι λειτουργεί η καημένη η δημοκρατία μας ως τώρα.

    "Κι αν ό,τι άλλο απέτυχε, δηλαδή, για να ακριβολογούμε, δεν επικράτησε παγκοσμίως, δεν είναι αυτός λόγος για να μην προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο.
    Σας θυμίζω ότι δεν φταίνε οι ιδέες, αλλά οι άνθρωποι που τις επιλέγουν και τις υλοποιούν.
    Σας θυμίζω ότι όπως κι αν ζήσουμε, θα πεθάνουμε. Αυτό, όμως, δεν μας αποτρέπει από την προσπάθεια να απολαύσουμε τη ζωή"

    Το πάνω απόσπασμα θα μπορούσα να το είχα γράψει και ο ίδιος. :) Χαιρετώ και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα μαζί, όπως το λες, για χρόνια επέλεγαν κυβερνήσεις κι έφτιαχναν το μέλλον μας...
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε
    σε μιαν εποχή βαθιάς απόρριψης
    κάθε ανθρώπινου κι ο παραπλανητικός
    λόγος συστατικό της καθημερινότητας
    για να μην αφυπνιστούν ποτέ συνειδήσεις
    Φοβάμαι αλλά και στηρίζομαι στην εξυπνάδα
    και τον δυναμισμό των νέων .....

    Καλή Κυριακή με φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ στηρίζομαι στους νέους! Πιστεύω πως εκείνοι, που δεν έχουν ακόμα τόσο συνηθίσει τον παράλογο κόσμο, που ακόμα δεν έχουν δεθεί με τις αλυσίδες της επιβίωσης, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!
      Καλημέρα, Ελένη μου! ♥

      Διαγραφή
  4. Στην κατοχή οι γερμανοί ανάγκαζαν τους αιχμαλώτους πριν τις ομαδικές εκτελέσεις, ν' ανοίξουν μόνοι τους τον τάφο τους. Η αυτή τακτική εφαρμόστηκε και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής με τις εκτελέσεις των "αντιφρονούντων". Κάτι αντίστοιχο γίνεται και σήμερα, στο πιο κυριλέ του βέβαια. Ας διαλέξουμε λοιπόν. Σκάψιμο ή να τους πάρει ο διάολος επιτέλους; Νωπό είναι ακόμα το αίμα των προγόνων μας. Ας μη ξεχνάμε ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για κάθε αντίδραση στη βία τους απαντούσαν με αντίποινα στον άμαχο πληθυσμό...
      Κι αφού ξεχάσαμε τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές...
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Αμόρφωτοι. Και δεν ήταν ποτέ λίγοι.
    Και οι χειρισμοί τής εξουσίας. Μια ανοιχτή πληγή.
    Από μικρός ακούω συνεχώς η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το 1965 η αποστασία, η βαρβαρότητα της χούντας, το έγκλημα στην Κύπρο, η ελπίδα από την έλευση της δημοκρατίας. Το ξαναχτίσιμο του κομματικού κράτους, η απογοήτευση. Η μεγάλη ανάσα τού 1981. Οι σημαντικές τομές, η περισσότερη δημοκρατία, και παράλληλα η σταδιακή άνοδος των αμόρφωτων. Και η ανοχή των μορφωμένων… (ανάρτησή μου «Τριάντα χρόνια» αλλά και πολλές άλλες).
    Και διαρκώς να ψάχνω, όχι το άριστο, αλλά το μη χείρον. Μέσα στο ψέμα και τη δημοκοπία. Και η πληγή παραμένει ανοιχτή.
    Τη «σκεπάζω» σήμερα, με τον επίλογό σου, Αλεξάνδρα: Δεν παύουμε να προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο, δικαιούμενοι να απολαύσουμε τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χρόνια κατάσταση που ελέω θεού απαιτεί οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μικροαστοί να προσκυνάνε προκειμένου να μην πέσουν στο επίπεδο των φτωχών και να πλησιάσουν με όποιο τρόπο εκείνο των πλούσιων...
      Καλημέρα, Άρη!

      Διαγραφή
  6. Θα μείνω σε μια μόνο φράση σου "Σας θυμίζω ότι όπως κι αν ζήσουμε, θα πεθάνουμε. Αυτό, όμως, δεν μας αποτρέπει από την προσπάθεια να απολαύσουμε τη ζωή"
    Δυστυχώς οι περισσότεροι ζούμε σαν να είμαστε αιώνιοι και η τροφή είναι το αίμα των συνανθρώπων μας. Ξεχνάμε το θάνατο και ότι αυτός θα φέρει. Και αντί να απολαύσουμε τη ζωή απολαμβάνουμε το βιασμό λαών, συνειδήσεων, αξιών. (δεν μπορώ να σου πω πολλά γιατί γράφω από κινητό, ένα μόνο-απολάμβανω πάντα να σε διαβάζω, όποτε μπορώ πρακτικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο αληθινό είναι αυτό, Νίκη: θεωρούμε λογικό το ότι τρεφόμαστε με το αίμα των συνανθρώπων μας και το ότι ηκαθημερινότητα μας είναι ένας ολοκληρωτικός βιασμός, αλλά παράλογο το ότι πρέπει κάποια στιγμή αυτό νατο αλλάξουμε!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  7. Βαθιά και ειλικρινέστατη υπόκλιση, κορίτσι μου!!!
    Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Με έχεις καλύψει πλήρως!
    Φιλί γλυκό και... δημοκρατικό!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζω για τη στιγμή που θα αρχίσουμε και πάλι να απολαμβάνουμε τη ζωή σε αυτή τη χώρα, χωρίς να μας την τρώνε τα εγχώρια και παγκόσμια κοράκια... Ζω στον κόσμο μου γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικό κείμενο και με εκφράζει κάθε του λέξη.
    Θα το προτείνω στη δική μου ανάρτηση με παραπομπή, γιατί ταιριάζει με το σύνθημα για τη ζωή που δίνω εκεί.
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Η φωτογραφία μου
"Κι αν νικημένη η ομορφιά, ανίκητα τα μάτια, που κάποτε λοξοδρομούν και βρίσκουν μονοπάτια. Κι αν μεγαλώνω, το παιδί χτίζει γλυκιά αλήθεια και πλάθει μες στην πόλη του γαλήνης παραμύθια. Και σαν τα ερωτήματα ζητήσουν απαντήσεις, ξεχειλισμένες μαγικές μέσα μου συγκινήσεις." Άρης Άλμπης