Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Χρονικό μιζέριας





Μια επίμονη προσπάθεια χειραγώγησής μου από μέλη της Δράσης Ελληνίδων Bloggers κατέληξε σε χυδαία επίθεση εναντίον μου, με αποκορύφωμα την δημοσιοποίηση της προσωπικής μας αλληλογραφίας από τη Ρένα!

Πέταξαν λάσπη στον ανεμιστήρα κι εξαφάνισαν τον ανεμιστήρα!

Δεν μπορείτε πια να δείτε την ανάρτηση που... φιλοξένησε το mail μου, γιατί... εξαφανίστηκε! Κι εγώ δεν μπορώ να απαντήσω!

Στη ροή των blogs που διαβάζω...


Όμως ανέβηκε με τίτλο "Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ" και ήταν κατάπτυστη:

Στο προφίλ της Ρένας!


Μα, γιατί; αναρωτιόμουν. Γι΄αυτό και μόνο γι΄αυτό, μπορώ να σας πω τώρα πια:

Σχόλιο στο blog μου.


Αυτός ήταν ο μοναδικός καημός μελών της Δράσης από την αρχή: να "καρπωθούν" το παζάρι! Γι' αυτό και εμμονικά έθεταν το θέμα των φωτογραφιών και δεν ασχολούνταν με κανέναν άλλο από τους κανόνες τους!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή - χρονικό μιζέριας, λοιπόν!
Μια blogger με ρωτάει αν θέλω να βάλω κάπου το παζάρι. Απαντάω χλιαρά και μόλις ξεδιαλύνω, αγχώνομαι: η blogger είναι η Ρένα και το κάπου είναι η Δράση. Λες να στενοχωρήθηκε; σκέφτομαι και σπεύδω να κανονίσω μαζί της τα της ανακοίνωσης. Καμιά αναφορά σε κανόνες της Δράσης.

Το μοναδικό πράγμα που μου ζητάει με ευγένεια και ανθρώπινα η Ρένα, το κάνω: γράφω και "δυο καλά λόγια για τη Δράση". Βέβαια, το πρώτο καμπανάκι χτυπάει με την προτροπή αυτή. Το δεύτερο χτυπά, όταν, η Ρένα μου δίνει του κωδικούς, αλλά δεν μπορώ να μπω και το πρόβλημα δεν λύνεται, αφού μια blogger της Δράσης δεν βοηθά... Τελικά, αναρτώ το κειμενάκι. Καμιά αναφορά σε κανόνες της Δράσης.

Η Βίκυ μου προτείνει να ανεβάσω στη Δράση τις φωτογραφίες που αναρτούν οι bloggers με τα πράγματα που θα στείλουν για το παζάρι και προσφέρεται να ανεβάσει μία για να δω πώς γίνεται. Καμιά αναφορά σε κανόνες της Δράσης. Πριν προλάβω να κάνω κιχ, η Βίκυ έχει κιόλας ανεβάσει φωτό από 20 συμμετοχές, με λεζάντες και εισαγωγικό σημείωμα, που φαίνεται ότι έχω γράψει εγώ, για να... μου δείξει το πώς!!!

Το καμπανάκι χτυπά για τρίτη φορά και μάλιστα πολύ δυνατά, γιατί η Βίκυ προσπαθεί:
-να με βάλει εκβιαστικά στη διαδικασία, πριν προλάβω να.. μυριστώ τις προθέσεις τους!
-να με χειραγωγήσει, αφού πρόκειται για ένα "αθώωο" ανέβασμα φωτό κι όχι κανόνων κι αφού μου υποδεικνύει ακόμα και τις λεζάντες!
-να με εκθέσει: αφού υποτίθεται ότι εγώ έχω ανεβάσει κάποιες φωτό, αλλά όχι όλες! Και μάλιστα, βάζει στην κορυφή, όχι αυτή με τα σαπουνάκια της Αριστέας, που πρώτα έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά τις τσάντες της Λουκίας, που είναι φίλη μου, αλλά όχι blogger!

Αμέσως ξεκαθαρίζω πως δεν θέλω να χρησιμοποιώ τον ξένο κωδικό και δεν πρόκειται να ανεβάσω φωτό στη Δράση! Ακολουθούν μηνύματα από την πλευρά μου ξεκάθαρα και ευγενικά, σαν κι αυτό που δημοσιοποίησε η Ρένα (σε ανάρτηση που εξαφάνισε): Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τους κωδικούς της Δράσης κι έτσι δεν θα ανεβάσω εκεί φωτό. Τις ανεβάζω ήδη στην εκδήλωση στο facebook και σκοπεύω να τις αναρτήσω και στο blog μου. Άλλωστε, δεν βλέπω κάποιο άλλο παζάρι, όπως το xeblogarisma, να φιλοξενείται. Μόνο τα παζάρια της Δράσης. 

Ακολουθούν μηνύματα της Βίκυς με "δεν καταλαβαίνω τι εννοείς" και αναφορά για πρώτη φορά σε έναν μόνο κανόνα της Δράσης, αυτόν που τους καίει: τις φωτογραφίες: οι φωτό πρέπει να ανεβαίνουν μόνο στη Δράση κι όχι στο fb! Ενημερώνω πως δεν γνώριζα αυτό τον όρο, επιμένω πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το ξένο μέηλ και να σταματήσω να ανεβάζω φωτό στο fb και προτείνω να βάλουν το link με τις φωτό. Αν αυτό απαγορεύεται, ας αφαιρέσουν την ανακοίνωση! 

Η Βίκυ σταματά να πιέζει και να μου στέλνει μηνύματα για τις φωτό, χωρίς ποτέ να κάνει καμιά αναφορά σε άλλους κανόνες της Δράσης

Ενημερώνω τη Ρένα πως έμαθα από τη Βίκυ τους κανόνες για τις φωτό. Και πως δεν θέλω ούτε να χρησιμοποιώ ούτε και να φαίνεται ότι χρησιμοποιώ το μέηλ της Δράσης. Μου απαντά πως δεν καταλαβαίνει τι εννοώ και δεν κάνει καμιά αναφορά σε κανόνες της Δράσης! Ούτε και στο γεγονός πως η Βίκυ ανεβάζει φωτό. Και μου εξηγεί ότι εκείνοι βάζουν φωτό από τα παζάρια τους στο blog τους κι ότι μπορώ να βάλω τις δικές μου και στο fb και στο blog μου. 






Το παζάρι τελειώνει, κάνω έναν μαραθώνιο αναρτήσεων και καμία / κανένας δεν αναφέρεται σε κανόνες της Δράσης. Η πρώτη χυδαία επίθεση γίνεται από προφίλ χωρίς ταυτότητα πού αλλού; στην ανάρτησή μου με τις φωτό! 

Σχόλια στο blog μου.

Πω, πω! Με πιάσανε! Κάποιες φωτό δεν έχουν μπει στην ανάρτηση. Ανάμεσά τους και τα μαγνητάκια που έφτιαξα εγώ!!!

Σχόλια στο blog μου.

Δουλειά του προφίλ χωρίς ταυτότητα, φυσικά και δεν είναι να προφυλάξει τους δημιουργούς από τα σκοτεινά σχέδιά μου! Να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα είναι η δουλειά του. Και τη συνεχίζει και στην ανάρτηση της Δράσης:

Σχόλια στο blog της Δράσης.

Εδώ εμφανίζεται κι ακόμα μία blogger που καμιά εμπλοκή δεν είχε με το παζάρι να ρίχνει υπονοούμενα.
Και η Ρένα και πάλι δεν θεωρεί σκόπιμο να αναφερθεί στους κανόνες της Δράσης, ακόμα κι όταν το προφίλ αναρωτιέται αν πληρώνονται οι δημιουργοί!!!

Κι αφού η επίθεσή τους με όπλο τις φωτογραφίες και τα μισόλογα των άσχετων πέφτει στο κενό, στις 24 Ιούνη (!) θυμούνται για πρώτη φορά τους κανόνες της Δράσης! Και η Ρένα μου στέλνει ένα mail, με τον τίτλο, (που θα συγκινούσε σε μια δημοσιοποίηση!) "παράκληση":

Το mail της Ρένας προς εμένα, αλλά και η απάντησή μου δημοσιεύτηκαν από τη Ρένα σε ανάρτηση της Δράσης!!!

Δέχομαι δημόσια μια χυδαία επίθεση, αλλά η Ρένα είναι σε δύσκολη θέση, που ετοιμάζεται να με παγιδεύσει με τη δημοσιοποίηση του mail...
Και για ποιο λόγο να θελήσω να μάθω τους όρους με τους οποίους κάνει τα παζάρια της η Δράση, αφού αυτό το παζάρι το οργάνωνα εγώ;;;


Οι όροι αφορούν τα παζάρια που διοργανώνετε. Αφορούν όμως και εκείνα που προβάλλετε;;; Κι αν ναι, πώς θα μπορούσα να το ξέρω; Και σε ποια χρονική στιγμή ενδιαφέρθηκες να μάθεις αν ακολουθώ τους όρους;;;



Από πού προκύπτει πως "αυτά" ή μόνο "αυτά"  είναι απαραίτητα;;; Μπορεί να είναι για τη Δράση, αλλά το ξέρεις πως δεν τα εφαρμόζουν όλοι οι διοργανωτές παζαριών!

Και, φυσικά, δεν έκανα μελέτη, πριν την ανακοίνωση του παζαριού στη Δράση! Έριξα όμως μια ματιά στις 3 αναρτήσεις για το παζάρι με τις κούκλες και πουθενά δεν βρήκα τους όρους! (Και για καλό και για κακό τώρα έκανα και σε όλες print screen!!!)


Πού βρήκες αυτά τα μηνύματα, Ρένα;;; Και γιατί είσαι υπόλογη για να ένα παζάρι που δεν οργάνωσες εσύ ή η Δράση;;; Κι εγώ σε ανάρτησή μου υποστήριξα το xeblogarisma, αλλά δεν θεωρούμαι, φαντάζομαι, υπεύθυνη για αυτό!
Γιατί δεν κατέβασες την ανάρτηση με την ανακοίνωση του παζαριού, όταν είδες πως δεν ανεβάζω τις φωτογραφίες;

Η απάντησή μου, που αναρτήθηκε στο blog της Δράσης!


Όλος αυτός ο χαμός για να πιστωθεί ένα ακόμα παζάρι στη Δράση;;;  Τι θα το κάνει; Δεν είναι κρίμα να προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε την απειρία μου και την πίστη μου στο "μαζί"; Και, κυρίως, δεν είναι κρίμα να σαμποτάρετε το "μαζί" για αυτό το λόγο;



Με αυτό θα τελειώσω: μην απογοητεύεστε, μη σκέφτεστε "πού να μπλέξω", βγείτε μπροστά, όσοι πιστεύετε στην αλληλεγγύη, γιατί μπορεί να κουράστηκα από τα ασαφή και επίμονα mail, να στενοχωρήθηκα με την αγένεια και να θύμωσα με τη δημοσιοποίηση του mail, όμως χάρη στο blogaki γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, έκανα πολύ όμορφες κι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και καινούριους φίλους!



Υ.Γ.: Υβριστικά, προσβλητικά και αγενή σχόλια δεν πρόκειται να απαντηθούν.






56 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα Καλημέρα!!!!! Πραγματικά λυπάμαι πολυ για τα όσα διαβάζω σε αυτή σου την ανάρτηση. Στην συνάντηση μας που είχαμε στον Χολαργό λίγες μέρες πριν απο το παζάρι μαζί με την Νικόλ - για να σου παραδώσω τις δημιουργίες μου - ζήτησες να σου πούμε την μέχρι σήμερα εμπειρία μας στα παζάρια. Σου είπαμε πως συνηθίζουμε να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες των δημιουργιών για να υπάρχουν σαν αρχειο στην κάθε Δράση μα και για να ξέρουν οι bloggers ότι έχουμε δει τις δημιουργίες τους και ακόμα σου είπα πως μετα απο κάθε Δράση γράφουμε το Πόσο που έχει εισπραχθεί για να ξέρουν όλοι πόσο καλά πήγε η Δράση. Μου είπες τότε πως δεν προλαβαινες να ανεβάσεις τις φωτογραφίες γιατί είχες αρκετά τρεχάματα και δέχτηκα να σε βοηθήσω.... και αυτο ήταν ολο. Μόλις ανέβασα τις φωτο μου είπες πως δεν θέλεις να γίνει αυτο,δεν θέλεις να χρησιμοποιείς το mail της Δράσης και πως μέσα στην Δράση δεν βλέπεις αντίστοιχες δράσεις με την δική σου. Και ναι σου είπα πως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς..... Και το εννοούσα!!!! Διαβάζοντας στην ανάρτηση σου το "μπήκα και εγώ κάτω απο την ομπρέλα της Δράσης" σκέφτηκα πως θα έκανες ότι ακριβώς γινόταν σε όλα τα υπόλοιπα παζάρια μέχρι εκείνη την στιγμή... Και τίποτα περισσότερο. Ούτε για ενα λεπτό δεν ασκησα πίεση επάνω σου, απλά όντως δεν καταλάβαινα τι εννοούσες! Μια όμως και αναφέρθηκε στις κουκλες, θα σου πω πως είναι όλες αναρτημένες, και φυσικά έχει γραφτεί το ποσό που εισπραχθηκε απο αυτο το παζάρι, και το ίδιο ε ει γίνει και για όλα τα προηγούμενα παζάρια. Όσο για την Ρένα νομίζω πως όχι μονο δεν προσπάθησε να σε παγιδεύσει... Αλλά προσπάθησε να σε βοηθησει λέγοντας σου το τι έπρεπε να κάνεις. Κανείς μέχρι σήμερα δεν αμφισβήτησε τον άλλον, μεταξύ μας είχαμε αμοιβαία εμπιστοσύνη και το μονο που θέλαμε όλοι ήταν να βοηθήσουμε όσο το δυνατό η περισσότερο τον σκοπο για τον οποίο κάναμε το παζάρι.... Ποτέ καν ένας δεν νοιάστηκε πόσο πουλήθηκαν τα πράγματα που έστειλε, Όλοι όμως έμεναν ικανοποιημένοι όταν μάθαινε πόσο καταφέραμε να βοηθήσουμε!!!! Πιστεύω επίσης πως ολοι ξέρουν πως μέχρι σήμερα βοηθώ όσο μπορώ όλα τα παζάρια - οργανωμένα ή υποστηριζόμενα απο την Δράση - και με τις δημιουργίες μου και με την συμμετοχή μου στα στησιματα, και γι αυτο γιατί πιστεύω πολυ στην αλληλεγγύη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχομαι για να διευκρινίσω κάτι.. Ποτέ δεν σου είπα να μην ανεβάσεις τις φωτογραφίες στο FB, απλά σου διευκρινισα πως όλοι οι bloggers δεν έχουν fb, και την σειρά των φωτογραφιών την πήρα απο το FB και γι αυτο μπήκαν πρώτα τα έργα της Λουκίας. Να ξέρεις επίσης πως πάντα εκφράζω αυτά που εγώ πιστεύω και ποτέ δεν ενεργώ παίρνοντας εντολές απο τρίτους.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αχ, τα ίδια και τα ίδια... Συνεχίζεις να τραβάς ένα θέμα, που δεν μπορείς να στηρίξεις και γίνεται κουραστικό. Για τελευταία φορά, λοιπόν, θα απαντήσω. Ό,τι κι αν σκαρφιστείς στο μέλλον, θα απέχω.

      Λυπάσαι για αυτά που διαβάζεις, αλλά όχι για τη χυδαία επίθεση που δέχτηκα και τη δημοσιοποίηση της προσωπικής μου αλληλογραφίας;;;

      Πολλά μου είπατε στη συνάντησή μας για τα διάφορα παζάρια που διοργανώνετε ή συμμετέχετε. Και δεν ήμουν υποχρεωμένη να τα τηρήσω! Εμπειρίες μοιραστήκαμε, όχι εντολές!


      Πράγματι δεν προλάβαινα να ανεβάζω φωτό και στην εκδήλωση του fb και αλλού, γι΄αυτό και στο blog μου τις ανέβασα μετά το παζάρι.
      Δεν πρότεινες να βοηθήσεις στο ανέβασμα, αλλά να βάλεις μία στη Δράση για να δω πώς γίνεται.
      (Τι να δω αλήθεια, αφού, όπως λες τώρα, νόμιζες ξέρω τι κάνετε και περίμενες να το εφαρμόσω;;;)
      Συμφώνησα, λοιπόν, να βάλεις μία φωτό.
      Συμφώνησα πριν μου πεις ότι ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ Η ΡΕΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ, κι αυτό, όχι γιατί είχες θέμα με μένα, αλλά με κάποιον άλλο!
      Και πριν δω την επομένη 20 συμμετοχές ανεβασμένες, με κειμενάκι που φαινόταν να είχα γράψει εγώ: κίνηση που με ανάγκαζε να ανεβάσω αμέσως και τις υπόλοιπες, ενώ είχαμε πει πως δεν προλάβαινα!!!

      Δεν στο έγραψα στο mail: μυρίστηκα μπάχαλο κι εκβιασμό!

      Αλλά τι δεν κατάλαβες;;; Δεν είδα άλλα παζάρια, εκτός από τα δικά σας να φιλοξενούνται. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ το ξένο mail.

      Πάλι καλά που δεν υπέθεσες, όπως το άγνωστο προφίλ, πως το παζάρι το έκανε η Δράση!
      Υπέθεσες αυθαίρετα, λοιπόν, πως θα έκανα ό,τι ακριβώς κάνατε κι εσείς στα δικά σας παζάρια!
      Μα και η Νικόλ πρόβαλε το παζάρι, θα έπρεπε να ακλουθήσω και τις δικές της συνήθειες;
      Και, τελικά, τις συνήθειες όλων όσων φιλοξένησαν το παζάρι;;;
      Κι αν η λέξη στέγη (κι όχι ομπρέλα) σε παρέπεμψε σε κάτι άλλο (;) από την απλή προβολή ενός παζαριού, η μόνη σου έννοια ήταν οι φωτό; Και τώρα και το ποσό; Κι αφού είδες ότι δεν κάνω ό,τι συνηθίζετε να κάνετε, γιατί δεν ρώτησες τη Ρένα; Γιατί δεν το ανέφερες δημόσια, μήπως κι άλλα μέλη είχαν μπερδευτεί;

      Για πολλά λεπτά ασκούσες πίεση, Βίκυ! Μαζί με την οργάνωση του παζαριού, είχα να ασχοληθώ και με το μοναδικό σου καημό των φωτογραφιών. Με τίποτα άλλο από αυτά που συνηθίζετε να κάνετε δεν ασχολήθηκες!

      Φωτό και ποσό, λοιπόν, είναι τα ζητούμενα για σένα. Αυτοί είναι οι κανόνες ή συνήθειες για σένα ή για τη Δράση; Γιατί η Ρένα μου έγραψε 7!

      Πώς με βοήθησε η Ρένα, αφού το mail με τους κανόνες το έστειλε μετά το παζάρι;;;
      Και ήταν, τελικά, κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσω ή συμβουλές;;;
      Προφανώς, η δημοσιοποίηση της προσωπικής αλληλογραφίας για σένα είναι κάτι φυσικό!

      Κι εγώ δεν βρήκα κάποιο δημιουργό να τον απασχολεί πόσο θα πουληθούν τα έργα του, εκτός από σένα, που παραπονέθηκες, στη συζήτησή μας, για τις τιμές των έργων σου σε κάποιο παζάρι!

      Επανέρχεσαι για να πεις ακόμα ένα ψέμα! Έτσι ακριβώς το είπες για το fb, διάβασε ξανά τα mail σου ή και δημοσιοποίησε τα!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Εγώ πάλι γιατί καταλαβαίνω και νιώθω απόλυτα την Αλεξάνδρα;;;;

    Είναι νομίζω σαφέσταστη: έστησε κάτι και προσπάθησε να το βγάλει εις πέρας στον λίγο χρόνο που είχε όσο καλύτερα μπορούσε.

    Της προτάθηκε να δοθεί ένα έξτρα χεράκι από τη Δράση και δέχθηκε.

    Το γεγονός ότι δεν προλάβαινε ή δεν ήθελε να ακολουθήσει διαδικασίες που τις μάθαινε στην πορεία ή και εκ των υστέρων, ήταν τόσο κατακριτέο να εκτεθεί με ολοφάνερες κατηγορίες στην σχετική ανάρτηση;

    Όταν διάβασα εγώ στην ανάρτηση της Δράσης τα όσα υπονοούνταν για την Αλεξάνδρα πάγωσα και θύμωσα! Έγραψα αμέσως ότι βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Αλεξάνδρα ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ!

    Πραγματικά δε με ενδιαφέρει να μάθω πόσα συγκεντρώθηκαν, τι έγιναν αυτά που δεν πουλήθηκαν, γιατί δεν αναρτήθηκαν όλα τα έργα. Εγώ δεν είδα πουθενά τα σαπουνάκια μου αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ! Αυτό μας έλειπε. Η κοπέλα έτρεχε. Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό.

    Παίρνω μέρος σε πολλές δράσεις πόσο καιρό και παρακολουθώ τις αναρτήσεις της Δράσης, κι όμως ούτε κανόνες γνωρίζω , ούτε ποτέ αναρωτήθηκα τι γίνονται χρήματα κι έργα!

    Το κορίτσι μας έστησε το bloggaki και είναι δικό της και δικό μας και μας αρκεί!
    Εγώ (όπως και άλλες μπλόγκερς όπως έμαθα πρόσφατα) ερωτηθήκαμε ΑΜΕΣΑ τι θέλουμε να γίνει με όσα έργα μας περίσσεψαν. Και εγώ ΕΝ ΛΕΥΚΩ τα έθεσα στην Αλεξάνδρα να τα κρατήσει και να τα χρησιμοποιήσει όπως κρίνει!

    Το bloggaki στήθηκε για να κάνει κι άλλες δράσεις στην πορεία.
    Και ήμουν σίγουρη ότι θα τα διέθετε εκεί! Κι εξακολουθώ να είμαι!

    Ποια είναι η κυρία με το προφίλ που δεν οδηγεί πουθενά που έμπαινε στην ανάρτηση κι άφηνε άσχημα υπονοούμενα για το κορίτσι μας;;;;

    Την Αλεξάνδρα τη γνωρίσατε κάποιες από κοντά! Καταθέστε τη γνώμη σας. Δεν την έχω συναντήσει (ακόμα) ούτε καν έχω ακούσει τη φωνή της κι όμως τη θαυμάζω απεριόριστα!

    Αλεξάνδρα μου , εγώ που πήρα πρέφα τι έγινε ή τι μπορεί να ένιωσες με όλο αυτό έτσι όπως εξελίχτηκε σου λέω ότι είμαι στο πλευρό σου!

    Πολλά φιλιά και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διευκρινίσω μόνο ( γιατί έγραφα εν θερμώ και δεν το ξεκαθάρισα αυτό) δεν πιστεύω ότι οι φίλες μπλόγκερς ήθελαν να καρπωθούν τη Δράση. Να βοηθήσουν ήθελαν. Εγώ θύμωσα με την ανάρτηση που διαγράφτηκε και λες ότισε έθιγε, θύμωσα με τα υπονοούμενα και τις κατηγορίες, τη μ κατανόηση ότι αυτή η δράση ξεκίνησε ως πρώτη δράση του bloggaki....
      Δεν έχω κάτι με τις φίλες που προσπάθησαν να βοηθήσουν και το καταλαβαίνω!
      Ούτε η δράση της Βίκυς μας αμφισβητείται, προς θεού!

      Διαγραφή
    2. Αριστέα μου Καλημέρα και ευχαριστώ για την αναφορά στ πρόσωπο μου!!!! Κανένας δεν θέλησε να καρπωθεί την Δράση της Αλεξάνδρας και τι λογο θα είχε να το κάνει... όλοι να βοηθήσουμε θελήσαμε όπως κάθε φορά, αν τώρα αυτο η Αλεξάνδρα το είδε αλλιώς τι να κάνουμε. Νομίζω όμως πως πέρα από τις σακούλες μετά ψώνια για τον αλλο άνθρωπο δεν θα πείραζε αναφερόταν και το πόσο που εισπραχθηκε απο το παζάρι.... Μπορεί κάποιος να μην τους ενδιαφέρει, κάποιοι άλλοι όμως θέλουν να ξέρουν και νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να μην τους το πει!!!!! Αν όλες σου οι δημιουργίες δεν ανέβηκαν στην Δράση φταίω αποκλειστικά και μονο εγώ, όταν όμως κατάλαβα πως η Αλεξάνδρα δεν ήθελε σταμάτησα!

      Διαγραφή
    3. Βίκυ μου, παρακαλώ. Δεν έγραψα κάτι που δεν το πιστεύω με όλη μου τη ψυχή.

      Επειδή μίλησα με την Αλεξάνδρα και ξέρω τον καημό της... Ας μην αφήνουμε ακόμα υπονοούμενα.

      Δεν θέλησε να ανέβουν οι φωτογραφίες από την ίδια. Δεν θέλησε να συνεχίσει έπειτα με όρους που τους έμαθε εκ των υστέρων. Δεν μπορούμε να της το προσάψουμε αυτό.
      Δεν είναι έγκλημα ή κακό που δεν ακολούθησε τις τυπικές διαδικασίες! Τι καημός κι αυτός!

      Αρχικά το καταλαβαίνω απόλυτα ήταν αδύνατο εκ μέρους της να κάνει ΚΑΙ αυτή τη δουλειά.
      Στην πορεία ίσως γιατί θύμωσε.
      Κατάλαβε πως θα γινόταν μια ακόμα ανακοίνωση για το bloggaki μέσω της Δράσης.
      Είχε μια υπέροχη ιδέα, κόπιασε για αυτή κι ένιωσε να πιέζεται....

      Μπαίνω στη θέση της για λίγο... Αν είχα διαβάσει εγώ τα σχόλια από το προφίλ που δεν οδηγεί κάπου(συγγνώμη, δεν την ξέρω την κυρία, Εγώ την Αλεξάνδρα ξέρω. Και δεν χωρά καμία αμφιβολία και για το πρόσωπό της). Νομίζω ότι θα ένιωθα πως χάνεται όλη η ουσία με ΟΛΑ αυτά
      .....

      Πραγματικά νιώθω ότι κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

      Αν θελήσει να μας ενημερώσει θα το κάνει.
      Αν δεν το κάνει και πάλι δεν έχω πρόβλημα.
      Το να την αμφισβητώ, ενώ ξέρω πόσα πολλά έχει κάνει, δεν είναι του χαρακτήρα μου!

      Την καλημέρα μου και την αγάπη μου :)

      Διαγραφή
    4. Και μόνο που προσπάθησες να μπεις στη θέση μου, είναι πολύ σημαντικό. Αλλά και που αφιέρωσες τον πολύτιμο χρόνο σου να απαντήσεις επί της ουσίας.
      Η εμπιστοσύνη σου και η δημόσια υποστήριξη είναι ένα δώρο μοναδικό που θα φυλάξω για πάντα στην καρδιά μου.

      Ξέρεις και από τις ανταλλαγές πώς επικοινωνώ μαζί σας με τα mail. Φροντίζω να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι! Ε, σε αυτή την περίπτωση θα φροντίσω να μείνετε ενημερωμένοι. Αλλά με το δικό μου γνωστό τρόπο, όχι των άλλων.

      Και χάνουμε όντως το δάσος!

      Τα σαπουνάκια σου τα έβαλα στο προφίλ μου με τόση χαρά! Το γούρι μου! Αλλά όχι στην εκδήλωση! Χι,χι!!!!

      Ευχαριστώ! ♥♥♥

      Διαγραφή
  4. Καλά, σοβαρά τώρα;
    Κι εγώ που νόμιζα ότι από τα βλογς απέχει η τακτική της γραφειοκρατίας κι ότι όλες οι πράξεις αγάπης γίνονται αυθόρμητα... Για φαντάσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διυλίζουμε τον κώνωπα και χάνουμε τον στόχο.
    Αυτά έχω να πω και με στενοχώρησε όλο αυτό που είδα παραπάνω.
    Στο παζάρι όλα ήταν εξαιρετικά και είναι κρίμα να μαυρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο μια τέτοια στιγμή ελεύθερης βούλησης και αυθορμητισμού.
    Λυπάμαι πραγματικά!
    Αλεξάνδρα μου, συνέχισε με βάση αυτό που λέει η συνείδησή σου και η καρδιά σου. Και μην πτοείσαι από πιθανές αστοχίες ή παραλείψεις, γιατί είναι ανθρώπινες. Η προσπάθεια μετράει, που έχει τεράστια αξία μέσα στο καθημερινό μας τρέξιμο, να μην λογαριάζει κανείς κόπο, χρόνο και έξοδα για κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η προσφορά και τίποτε άλλο.
    Σε φιλώ και άκου τι θα σου πει το... κύμα, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά που επισημαίνεις την ουσία! Δεν πτοούμαι κι ούτε χάνω τον ενθουσιασμό μου για τέτοια πράγματα, για λίγο μόνο κουράζομαι, στενοχωριέμαι... Αλλά η συμπόρευσή μας με βοηθάει να ακούω το κύμα!
      Σε ευχαριστώ! ♥

      Διαγραφή
  6. Μιας και γνώρισα από κοντά την Αλεξάνδρα μετά από 1 χρόνο και κάτι περίπου επικοινωνίας μας, έχω να πω ότι είναι πολύ άδικο όλο αυτό που έγινε. Όταν κάποιος είναι άπειρος, τον βοηθάμε διακριτικά. Δεν τον εκθέτουμε δημόσια. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις των άλλων γυναικών της Δράσης, θεωρώ όμως απαράδεκτο να γίνονται τέτοια πράγματα δημόσια. Θα μπορούσε να λυθεί με διαφορετικό τρόπο.
    Και γνωρίζω πολύ καλά ότι όσοι πρόσφεραν ερωτήθηκαν τι θέλουν να γίνει με όσα περίσσεψαν γιατί υπήρχε σχέδιο να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο παζάρι αλληλεγγύης.
    Ας μη καταστρέφουμε κάτι που έγινε για καλό σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία σου φράση τα λέει όλα! Να είσαι καλά, Κατερινάκι, θα συναντηθούμε στο επόμενο!!! ♥♥♥

      Διαγραφή
  7. Τι κρίμα!!!!
    Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Αλεξάνδρα...
    Στήριξη χρειάζεται ο κόσμος κι όχι διχόνοιες
    και μικρότητες

    Αυτά μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο; Τι λες, Ελένη μου; Με συγκίνησες απίστευτα! Κι ασχολήθηκες με αυτό το θέμα, ενώ η καρδιά σου πονά!
      Φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  8. Ειλικρινά, δεν πήρα είδηση τίποτα από όλα αυτά, αλλά τα διάβασα εδώ και το πρωί και τώρα και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ.
    Θαύμαζα και θαυμάζω απεριόριστα τις φίλες bloggers των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν πιο πάνω και για τα ταλέντα τους και για την άμεση κινητοποίησή τους όταν συντρέχει λόγος και όλο αυτό το ονομάζω παρεξήγηση. Προφανώς για ενημέρωση περισσότερων ανθρώπων καλό είναι να κοινοποιούμε τέτοιους είδους εκδηλώσεις, είτε σε blogs είτε στο fb είτε οπουδήποτε αλλού. Τελεία! Τώρα το εσύ δεν γνώριζες τους κανόνες που ισχύουν στη Δράση, το βρίσκω τόσο αυτονόητο! Αφού δεν ενημερώθηκες έγκαιρα και αφού είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησες ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, εγώ σου βγάζω το καπέλο! Σε τόσο σύντομο διάστημα, μάζεψες τόσες φίλες, τόσα έργα! Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό!
    Είμαι σίγουρη πως τα κορίτσια ήθελαν να βοηθήσουν και από την άλλη συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου όσον αφορά το να μπαίνεις στο x blog που δεν είναι δικό σου-δικό σου.
    -Είμαι τελείως κάθετη στη δημοσιοποίηση προσωπικών μηνυμάτων από όποια πλευρά και να προέρχεται. Το ξεκαθαρίζω αυτό.Και προφανώς ένα fake profile δεν μου λέει απολύτως τίποτα! Το προσπερνώ! Αν είναι να μιλήσουμε, ας το κάνουμε επώνυμα! Μπορεί να χρησιμοποιώ κι εγώ ψευδώνυμο, μα μόνο fake δεν είναι το profile μου.-
    Και όσον αφορά τα χρήματα ή τις δημιουργίες... Ξέρεις, πολλές φορές, μπορεί να στείλω κάτι μικρό σε ένα bazzar χωρίς το όνομά μου, ή να στείλω κάποιον που μένει κοντά στον τόπο διεξαγωγής του για να αγοράσει κάτι και πάλι ανώνυμα... Ακόμα, όσες φορές κάνω τηλεφωνική κλήση και μέσω της χρέωσης ενισχύεται ο χ σύλλογος, πέραν του ότι συνεισφέρω όπως μπορώ, δεν ξέρω αν όντως πιάνει τόπο η βοήθειά μου. Θέλω να πω, το "χρέος" μου το κάνω, αν έχει ηθική ο άλλος, ας φερθεί ντόμπρα για να εξυπηρετηθεί ο τελικός σκοπός. Ούτε τα εύσημα θέλω ούτε τίποτα.
    Ο διπλανός μας χρειάζεται βοήθεια! Ας στραφούμε προς το μέρος του!
    Στο λέω για να μην σου κοπούν τα φτερά και σταματήσεις αυτό που τόσο επιτυχημένα ξεκίνησες! Με καμία δύναμη δεν θα πιστέψω πως είχες "σκοτεινά κίνητρα"!! Μη μου στεναχωριέσαι!
    Αγκαλιά και πολλά ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω τα ανθρώπινα σχόλιά σας και μου φεύγει κάθε στενοχώρια, Γιάννα! Και είναι αυτά τα σχόλια, σαν και το δικό σου, που μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω.
      Αυτή τη φορά κι αν ήταν απαραίτητο το Σμουτς!!!!
      ♥♥♥

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Αλεξάνδρα,!!!! Οτι είδα και 'ακουσα θα καταθέσω και όχι την προσωπική μου άποψη .Στο ομαδικό mail σου Αλεξάνδρα δήλωσα πρόθυμη να βοηθήσω με κάθε τρόπο !!Με δέχθηκες με χαρά !! Χαρά και δική μου βεβαίως γιατί πάντα έτσι λειτουργώ !!!
    Ανταλλάξαμε μηνύματα και καταλήξαμε να βρεθούμε μια εβδομάδα πριν το παζάρι στον Χολαργό !! Μέρα Σάββατο από τις 9 το πρωί σου τηλεφώνησα κατά τις 7 και σου είπα επειδή είμαι μαζί με τη Βίκυ στο σεμινάριο να έρθει;; Και ήρθε !!!
    Δεν ήσουν μόνη αλλά με την Λουκία και σε λίγο ήρθε και ο Δημήτρης που είχε πάει να φέρει τα καράβια του φίλου μας!! Παράλληλα θίχτηκε και το θέμα για το που θα πάνε τα πράγματα που θα μείνουν . Η Βίκυ το έθεσε γιατί η Χριστοδούλου είπε, έλεγε , θα πει , να δοθούν για το xeblogarisma.Δεν διαφωνήσατε και μάλιστα η Λουκία ρώτησε τι χρειάζομαι για να τα μεταφέρω και απάντησα απλά κούτες.
    Η Βίκυ εξήγησε τι κάνουμε στα παζάρια και συμφώνησες ότι δεν ήξερες πως να κάνεις τις αναρτήσεις στο μπλογκ της Δράσης και δεν αρνήθηκες να το κάνει η Βίκυ και να συνεχίσεις εσύ.Είπα και εγώ ότι γνώριζα και σε ερώτηση πόσα λεφτά μπορεί να πιάσουμε , είπα δεν γνωρίζω παιδιά γιατί ο κόσμος πάει για μπάνια και είναι το παζάρι σε απόκεντρο σημείο και μεταξύ αστείου και σοβαρού λέει ο Δημήτρης . Και 3οο να πιάσουμε ευχαριστημένος θα είμαι . Και απάντησε η Βίκυ παιδιά όχι και 300 ε τόσος κόπος και τόσα πράγματα !!! Την Πέμπτη σου έστειλα μήνυμα πως και πότε θα στήσουμε και μου απάντησες ότι την Παρασκευή το απόγευμα έχουν γιορτή στο νηπιαγωγείο και μάλλον θα στήσουμε το Σάββατο πολύ πρωί . Εντάξει όλα . Την Παρασκευή το βράδυ πάλι με μήνυμα με ενημέρωσες ότι τελικά καταφέρατε και στήσατε και καλό είναι να πάμε το Σάββατο στις 8.30 . Ωραία σου είπα.
    Πρωί Σαββάτου 8.25 ήμουν έξω από το χώρο !! Σε λίγο ήρθατε με αγκάλιασες και μου είπες ΄΄δεν σε περίμενα΄΄ , δεν το κατάλαβα και λέω γιατί;;
    Αφού είπα ότι θα έρθω και θα φέρω και τα δικά μου πράγματα .
    Βγάλαμε έξω τα στημένα τραπέζια , άψογα τοποθετημένα με πολλά πολλά πράγματα κατά 90% των μπλόγκερ .
    Ηρθαν πολλοί μπλόγκερ άλλους γνώριζα και άλλους πρωτογνώρισα , ενθουσιάστηκαν με τα πολλά και όμορφα πράγματα και εσείς δείχνατε χαρούμενοι με την ανησυχία βεβαίως πως θα πάει το παζάρι !! Λογικό !! Γελάσαμε , αστειευτήκαμε , ζεσταθήκαμε πάρα πολύ .

    Την επόμενη μέρα ήρθα γύρω στις 4.30 με μικρή προσέλευση κόσμου καταλήξαμε μετά τις 7 να τα μαζέψουμε.
    Εφυγα και έκτοτε δεν μιλήσαμε καθόλου.Ούτε ένα μήνυμα , ούτε ένα μέιλ και διαβάζοντας την περιγραφή σου στην ανάρτηση σου για μένα ένιωσα σαν την γραφική Λουκά που τριγυρίζει από κανάλι σε κανάλι και εγώ από παζάρι σε παζάρι !!!Γέλασα βεβαίως ...
    Σας είχα πει ότι την Δευτέρα θα πήγαινα Θεσσαλονίκη !!! Οντως και στις 16 του μηνός στο σπίτι μιας μπλόγκερ συναντηθήκαμε , φάγαμε και τέθηκε το ερώτημα ΄΄πως πήγε το παζάρι ;; Είπα ακριβώς ότι γράφω !!
    Δυο ερωτήσεις έκανα !! Πως πήγαμε παιδιά ; και μου απάντησε ο Δημήτρης , ΄΄δόξα τω Θεό καλά΄και η δεύτερη με τις κούτες έτοιμες πάλι ρώτησα που θα πάνε τα πράγματα; και πάλι απάντησε ο Δημήτρης ΄΄στην αποθήκη της Λουκίας΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώδεκα άτομα είπαμε ότι θα περιμένουμε την απάντηση της Αλεξάνδρας !!Πιέστηκε από αυτό η Ρένα ανάρτησε στη Δράση και ξαφνικά εξαυλώθηκε η ανάρτηση!!!
      Διαπιστώνω από τα σχόλια Αλεξάνδρα ότι υπάρχουν μπλογκόφιλοι δύο ταχυτήτων αυτοί που ρωτήθηκαν για τα πραγματα τους και αυτοί που δεν όπως εγω..
      Σε διαβεβαιώνω ότι η Δράση σε καμιά των περιπτώσεων δεν θέλησε να καρπωθεί την επιτυχία του ΄΄blogaki''. Δεν το έχει ανάγκη άλλωστε , έχει αποδείξει την προσφορά των μελών σε όλο του το μεγαλείο , ούτε καν η Ρένα είχε αυτό στο μυαλό της. Τα πάντα γίνονται στη Δράση διάφανα και ξεκάθαρα !! Οφείλω να ομολογήσω βεβαίως ότι πάντα τις δράσεις αναλάμβαναν ιδρύματα και ποτέ ιδιώτες !
      Τέλος να σου πω ότι (επειδή μπορεί να λεχθεί) στο παζάρι σας ήρθα σαν Νικόλ και όχι σαν μέλος της Δράσης !!
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εσύ γράφεις αυτό το σχόλιο! Τι μετάλλαξη είναι αυτή, Νικόλ;;;
      Είμαστε σε αίθουσα δικαστηρίου και κάνεις τέτοιες περιγραφές;;; Τι αξία έχει αν βρεθήκαμε κατά τις 7 ή κατά τις 6;;; Σοβαρολογείς;;; Ξέχασες να πεις τι φόραγα! Και τι καφέ ήπια ή πόσο μας κόστισε!
      Ας συνεχίσω κι εγώ έτσι:
      "Δεν σου είπε η Ρένα να πάρει τα πράγματα η Νικόλ;" αυτό με ρώτησε η Βίκυ.
      "Όχι." απάντησα εγώ και στράφηκα προς σ' εσένα: "Θες να τα πάρεις εσύ;"
      "Ναι." ψέλλισες εσύ, με σκυμμένο το κεφάλι.
      Αχ! Δεν θυμάμαι τι είπε η Λουκία! Και μήπως εκείνη την στιγμή ακριβώς χασμουρήθηκε δίπλα μια γάτα; Πρέπει να ειπωθούν κι αυτά!

      Ξεπερνώ το ότι στη συνάντησή μας λίγες μέρες πριν το παζάρι έχετε ήδη κάνει συζητήσεις για ποιος θα πάρει τα πράγματα μετά το παζάρι! Κι ότι εσύ δεν μου τα ζητάς απ' ευθείας, αλλά αφήνεις να μιλάει για λογαριασμό σου η Βίκυ και μάλιστα μπροστά σου!

      Μα, είχα ήδη κάνει μια ανάρτηση στη Δράση! Και είπα πως δεν ξέρω να κάνω αναρτήσεις; Πέιτε τα με τη Βίκυ, γιατί εκείνη λέει άλλα!

      Βαρέθηκα ήδη! Μήπως είχατε κρυφή κάμερα; έστω κοριό; Να τα δημοσιοποίσετε κι αυτά να τελειώνουμε.

      Η λέξη "πιάσουμε" δεν αναφέρθηκε ποτέ! Δεν είναι στο λεξιλόγιο του Δημήτρη, μα ούτε και στο δικό μου!
      Ρώτησε ποιο θεωρείτε καλό ποσό για ένα παζάρι. Και καθόλου αστεία, σοβαρά, είπε ότι ο κόσμος έχει ξεκινήσει τα μπάνια! Ε, και;;; Νικόλ, τι σου συμβαίνει;;;

      Διαγραφή
    3. Κι όχι μόνο ο Δημήτρης, αλλά κι εγώ στο τηλέφωνο, είπαμε πως με 300 ευρώ θα είμαστε ευχαριστημένοι! Ε, και;;; Κι ενώ στο τηλέφωνο μου απάντησες απλά πως, τελικά, θα συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα, στη συνάντηση δεν μίλησες καθόλου και η Βίκυ, ναι, θεώρησε μεγάλο τον κόπο για τόσα λίγα χρήματα.
      Κατηγορούμαι για μικρές προσδοκίες;;;
      Ξέρατε με πόσα χρήματα ζούμε για να απαξιώσετε τόσο εύκολα τα 300 ευρώ;
      Αν εννοήσατε το δικό σας κόπο, δεν εγγυήθηκα ποτέ κατώτατο όριο για να πάρετε μέρος κι ούτε ποτέ το θέσατε ως όρο για να στείλετε πράγματα.
      Αν εννοήσατε τον δικό μας, σας πληροφορώ πως θα κάναμε τον διπλάσιο ακόμα και για 1 ευρώ!
      Κι επίσης, η Βίκυ είπε πως αν πρόκειται για 300 ευρώ, τα δίνει αυτή και ξεμπερδεύουμε! Για τέτοια αλληλεγγύη μιλάμε!

      Διαγραφή
    4. Ναι, καταφέραμε, τελικά, και στήσαμε το βράδυ! Ε, και;;;

      Όταν συναντηθήκαμε την πρώτη μέρα του παζαριού έξω από το σχολείο, το παραδέχομαι στο είπα αυτό! Και ρώτησες όντως γιατί! Απάντηση δεν πήρες;;; Πήρες. Πως μια blogger μου έστειλε μήνυμα πως κανόνισαν να έρθουν παρέα όλες μαζί και ανέφερε και το όνομά σου. Κι εσύ μου απάντησες πως σε ρώτησαν αν θα πας μαζί τους και είπες ναι! Ε, και;;;

      Είχα αφήσει κάποιο θέμα ανοιχτό κι έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί σου;;; Μετά από τόσες ώρες μαζί τι άλλο είχαμε να πούμε;;;

      Το να προσφέρει κάποιος τη βοήθειά του παντού και μάλιστα χωρίς να αναγκάζει τους άλλους να τη ζητήσουν, μπορεί να ακούγεται γραφικό στον κόσμο που ζούμε, για μένα όμως είναι δείγμα καλού ανθρώπου! Και, ναι, έκανα χιούμορ! Παρεξηγήθηκες ή γέλασες;;; Δεν θα πάρω ξεκάθαρη απάντηση, το ξέρω! Οπότε, αν σε ενόχλησε, συγγνώμη. Θα το αλλάξω.

      Ναι, μας το είπες, θα πήγαινες Θεσσαλονίκη! Ε, και;

      Προσπαθείς να υπονοήσεις κάτι; Γιατί δεν το λες ξεκάθαρα;;;
      Εκτός από λίγες ώρες, ήσουν εκεί! Δεν ήξερες πώς πήγαμε; Μα, το πρώτο που έκανες, μόλις ήρθες την Κυριακή, λίγο αργότερα από την ώρα που στήσαμε, ήταν να δεις τι πουλήθηκε! Τι άλλο ήθελες να μάθεις; Γιατί δεν το ρώτησες;

      Διαγραφή
    5. Όχι, ο Δημήτρης δεν σου είπε ότι τα πράγματα θα πάνε στην αποθήκη της Λουκίας! Εγώ σου είπα ότι θα τα βάλουμε στην αποθήκη του σχολείου! Αλλά, το ομολογώ, μόλις έφυγες, ο Δημήτρης έκανε το φοβερό έγκλημα και πρότεινε να τα πάμε στην αποθήκη της Λουκίας το ίδιο βράδυ! Και μάλιστα, χωρίς να σε ενημερώσει κανένας, πρόσθεσε, "Μη σας νοιάζει, εγώ θα τα κουβαλήσω όλα!" Και πάλι, χωρίς να το δημοσιεύσουμε, εμείς τον βοηθήσαμε!
      Ε, και;;;
      Αλλά μάλλον, αυτό που δεν τολμάς να πεις ξακάθαρα, και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, είναι η πρόθεσή σου να πάρεις εσύ τα πράγματα!

      Μα, το βράδυ της Κυριακής ήσουν ξεκάθαρη: τα πράγματα που μένουν, τα παίρνει αυτός που έκανε το παζαρι! Επέμεινα να πάρεις, τουλάχιστον, τα λικεράκια σου, αλλά το αρνήθηκες επίμονα και με χαμόγελο!
      Φυσικά, δεν ήταν η Βίκυ εκεί να μιλήσει για σένα, αλλά, αφού σου είχα πει το πρόβλημα που δημιούργησε και με είχες "παρηγορήσει", πώς πίστεψες πως θα ακολουθούσα τις εντολές της και, μάλιστα, όταν επέμενες να κρατήσω τα πράγματα;;;

      Διαγραφή
    6. Περίμενες ποια απάντησή μου;;; Περάσαμε τόσες ώρες μαζί, αλλά περίμενες με... δώδεκα άτομα κάποια απάντησή μου;;; Μου είπες τα οικογενειακά σου, αλλά δεν σκέφτηκες να με ρωτήσεις στο παζάρι, σε ένα μήνυμα στο mail, στο fb, στο κινητό, σε ένα σχόλιο στο blog;;;

      Εσύ ήσουν εκεί, Νικόλ! Και ρωτήθηκες, όπως έγραψα. Οι άλλοι δεν ήταν και ρωτήθηκαν με mail. Κι ακόμα δεν έχω προλάβει να τους ρωτήσω όλους!

      Οφείλεις να ομολογήσεις ότι πάντα τις δράσεις αναλάμβαναν ιδρύματα και ποτέ ιδιώτες; Γιατί το οφείλεις;;; Και σε ποιον;
      Και τώρα;
      Λοιπόν, είμαι άνθρωπος και εμπιστεύτηκα ανθρώπους της κοινωνικής κουζίνας. Δεν το έκρυψα. Δεν το ήξερες; Τι προσπαθείς να υπονήσεις; Νικόλ, είσαι σίγουρα εσύ;;;

      Δεν νομίζω ότι επειδή υποστηρίζεις τη χυδαία επίθεση εναντίον μου και τη δημοσιοποίηση της προσωπικής μου αλληλογραφίας από μέλη της Δράσης, θα υποθέσει κάποιος ότι στο παζάρι ήρθες σαν μέλος της Δράσης.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και από εμένα Αλεξάνδρα.
    Ειλικρινά δεν μπορώ παιδιά να το παρακολουθήσω όλο αυτό, επιτρέψτε μου να μην δώσω καν σημασία.
    Γνωρίζω την Αλεξάνδρα δικτυακά. Πήρε μια πρωτοβουλία, ώριμη και ανθρώπινη για τους καιρούς μας, αποφάσισα να συμμετάσχω εντελώς ταπεινά και συμβολικά, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, και πέραν τούτου πάμε για τα επόμενα.
    Σέβομαι τη δράση και τη δουλειά κάθε ανθρώπου που προσπαθεί να κάνει κάτι να προσφέρει αλλά και στενοχωριέμαι με όλα τούτα.
    Αυτά τα ταπεινά από μέρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη.
      Δεν είναι ότι δεν με αφορά, αλλά χάνουμε το νόημα.
      Καλησπέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να μπορούσα να μην το παρακολουθήσω κι εγώ όλο αυτό, Γιάννη! Και η ανάρτηση δεν έγινε για να πάρετε θέση και να χωριστείτε σε στρατόπεδα, αλλά για να δώσω μια απάντηση. Σε καταλαβαίνω, δεν γίνεται να μη στενοχωρηθείς. Και να μην έγραφες σχόλιο, θα σε καταλάβαινα. Η εμπιστοσύνη σου με τιμά!

      Διαγραφή
    3. Μαρία, όντως χάνουμε το νόημα κι ακόμα χειρότερα, σαμποτάρουμε το "μαζί". Και δεν είχα σκοπό να κάνω ανάρτηση, μόνο να απαντήσω στο blog της Δράσης. Όταν είδα δημοσιευμένο το mail μου, θύμωσα. Και πάλι, όμως, συγκρατήθηκα, περίμενα να μου περάσει ο θυμός και μετά πήγα να απαντήσω. Όταν είδα πως είχαν κατεβάσει την ανάρτηση και δεν μπορούσα να απαντήσω, βγήκα από τα ρούχα μου.

      Διαγραφή
  11. Κρίμα! Είμαι η πλέον άσχετη με τα διαδικαστικά των μπαζάρ και νόμιζα πως σ' αυτά τα θέματα δεν χωρούν κανόνες, μα μόνο αυθόρμητη υποστήριξη και απόλυτη εμπιστοσύνη σ' αυτούς που τα οργανώνουν. Δεν έχω και fb και ευγνωμονώ που απέχω απ' όλα αυτά.
    Αλεξάνδρα μου επειδή ξέρω πως όλη αυτή η προσπάθειά σου κατέληξε στην αγορά ειδών για τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, σε συγχαίρω ειλικρινά! Με αφήνουν αδιάφορη όλα αυτά περί Δράσης και κανόνων. Έχω βρεθεί κι εγώ σε δύσκολη θέση μαγειρεύοντας με την Κοινωνική Κουζίνα από περαστικούς, που όντας ανημέρωτοι για το πνεύμα του Άλλου Ανθρώπου, ειρωνεύονταν ή χλεύαζαν την προσπάθεια αυτή. Λες και η ανάγκη για φαγητό, έχει πρωτόκολλο. Αν δεν καταλάβουμε πως η Κοινωνική Κουζίνα είναι μακράν από λογικές ιδρυμάτων και οργανώσεων, έχουμε χάσει την ουσία. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσά μας και χρειαζόμαστε φωτογραφίες και οικονομικά στοιχεία για το πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματα, τότε χάνεται και η αξία του εθελοντισμού.
    Προσωπικά, δίχως να σε ξέρω καν, ανταποκρίθηκα με όλες μου τις δυνάμεις και δεν μετανιώνω στιγμή γι αυτό. Ελπίζω το μπλογκάκι να συνεχίσει το ταξίδι του και να βρεθούμε και σε μια κοινωνική κουζίνα όλοι μαζί.
    Την καληνύχτα μου και δεν το βάζουμε κάτω. Η κάθε δράση έχει την αξία της και όλοι οι εθελοντές είναι αυτοί που βάζουν πλάτη σε τούτη την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς θα συμπορευτούμε μαγειρεύοντας, αλλά και σε κάποιο blogaki κι αυτό δεν το αλλάζει τίποτα!
      Σε ευχαριστώ για τη στήριξή σου! Μιλάς για την ουσία κι εκεί επιλέγω πια να σταθώ κι εγώ.

      Διαγραφή
    2. Εδώ στην ουσία θα χωθώ κι εγώ και θα σταθώ να πάρω μια ανάσα!

      Διαγραφή
    3. Ωραίο παρεάκι κάναμε! Οπότε, βρίσκω ευκαιρία να ξανάρθω! ♥♥♥

      Διαγραφή
  12. Να μην ξεχνάμε πως ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα και τρόπο που αντιμετωπίζει μια κατάσταση...δεν θα πάρω θέση, μιας και σαν τρίτη το βλέπω απλά ως παρεξήγηση μεταξύ σας...εύχομαι αυτό το γεγονός να μην εντείνει καταστάσεις, αλλά να σας φέρει πιο κοντά και να λυθεί η παρεξήγηση. Οι δράσεις που γίνονται είναι άξιες θαυμασμού και σίγουρα απαιτούν πολύ χρόνο. Γιαυτό ας συνεχίσουμε όσο μπορούμε, καθένας με τη δική του φανερή ή κρυφή συμμετοχή. Πάντα με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη και σεβασμός είναι αυτά που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη!
      Σε ευχαριστώ για το πέρασμά σου!

      Διαγραφή
  13. Δεν έχω fb και δεν πρόκειται ν' αποκτήσω, έτσι δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνονται τόσες μα τόσες παρεξηγήσεις εκεί "μέσα"...
    Ένα ξέρω, πως είδα με τα ματάκια μου, ένα άψογο παζάρι, με πανέμορφες δημιουργίες και ξεχειλίζουσα καλοσύνη απ' την Αλεξάνδρα και εκεί θα μείνω γιατί αυτό ήταν για μένα το ζητούμενο!
    Τώρα περιμένω την επόμενη και καλή δύναμη σε όλους!
    ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά! (Α=Αληθινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θα μείνω σε αυτά που είδες κι ένιωσες. Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια! ♥

      Διαγραφή
  14. Δεν έχω ιδέα για τη Δράση των bloggers και για τα παζάρια, θέλω μόνο να σου γράψω αυτό: όταν αφήνουμε πολλά καμπανάκια να χτυπάνε χωρίς να κάνουμε κάτι γι' αυτό, στο τέλος το κεφάλι μας κουδουνίζει. Ξεκάθαρες κουβέντες από την αρχή κι ας στενοχωρήσεις: έτσι "εκπαιδεύεις" τους άλλους στο ποια είσαι και ποια είναι τα όριά σου, που οφείλουν να σεβαστούν.
    Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου και πιστεύω ότι έχεις και δίκιο, χωρίς να σε ξέρω ούτε ιντερνετικά καλά. Βλέπεις, πιστεύω ότι, όταν κάποιος ξεσπάει και του απαντούν με ύφος απολογητικό, έχουν τη φωλιά τους... ξέρεις. Και εκπλήσσονται που βρήκε το θάρρος να τα πει και σαστίζουν, οπότε μόνο αμύνονται. Ελπίζω σύντομα να βρεις τη χαμένη σου γαλήνη. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για τα καμπανάκια! Και για τα όρια! Αλλά τι γίνεται με τις δεύτερες ευκαιρίες; Πάντα με απασχολεί αυτό...
      Και σε αυτό συμφωνώ: αντιλαμβάνονται την καλή σου διάθεση και την απειρία ως έλλειψη δύναμης!
      Να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
  15. Εγώ τώρα πήρα είδηση όλο αυτό και δεν έχω πολυκαταλάβει. Εκείνο που κατάλαβα είναι ότι δημιουργήθηκε παρεξήγηση από κάποια αναγνώστρια αγνώστου προφίλ. Και να πω ότι η Ρένα και τα κορίτσια της Δράσης επειδή πολλά έχουν δει γι αυτό δεν διαχειρίζονται τα χρήματα των μπαζάρ για να μην υπάρξουν υποψίες και τα συναφή, γι αυτό και μιλούν για τις φωτογραφίες των δημιουργιών.Αυτό κατάλαβα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση ομπρέλλας. Όταν δημιουργείς και προσφέρεις για ένα όμορφο σκοπό, νοιάζεσαι αν πήγε καλά το μπαζάρ γενικά, όχι ό,τι έφτιαξε η κάθε μια μας.Εγώ προσωπικά ενημερώθηκα λεπτομερώς μέσω μαίιλ και αν θυμάσαι Αλεξάνδρα μου σου είπα ότι δεν χρειάζεται να είσαι τόσο τυπική και να ταλαιπωρείσαι.
    Το μπαζάρ του Άλλου Ανθρώπου είναι δικό σου εγχείρημα. Για σένα συμμετείχαμε και σε στηρίξαμε και εγώ προσωπικά θα το ξανακάνω όποτε πεις. Εμπιστοσύνη υπάρχει απόλυτη στο πρόσωπό σου και θα πω ξανά ένα μπράβο για το όλο εγχείρημα που ανέλαβες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και λυπήθηκα -το ξαναγράφω-γιατί δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.
    Η προσφορά έχει σημασία, η αλληλεγγύη. Και ας αφήσουμε λόγια που μπορεί να έχουν γραφτεί εν βρασμώ και να μετανοιώσουμε μετά.
    Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η άγνωστη αναγνώστρια ίσως ευχαριστιέται γι αυτή την αναμπουμπούλα που προκάλεσε. Ας μην της δίνουμε και άλλη χαρά.
    Φιλιά πολλά και ας τα αφήσουμε πίσω μας αυτά και πάμε παρακάτω, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει ό,τι έγινε! Το καταλαβαίνω. Αλλά ένα άγνωστο προφίλ δεν θα με έβγαζε από τα ρούχα μου!
      Προχωράμε, εννοείται, Άννα!
      Σε ευχαριστώ και για την εμπιστοσύνη και για την υπομονή που έδειξες στα μηνύματα!!!!

      Διαγραφή
  16. Γεια σου Γούμαν. Πέρασα και πάλι να δω πώς εξελίσσεται το λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εις βάρος σου.
    Και ούσα πιο ψύχραιμη και ουχί τόσο κατάπληκτη, όσο την πρώτη φορά που ήλθα και είχα μείνει μαλάκας η ρουφιάνα από τα τεκταινόμενα (σ. σ. φάνηκε άλλωστε από το πλέον λακωνικό σχόλιό μου στις 28 Ιουνίου 2016 - 12:03 μ.μ., ναι μη γελάς, αναφέρω την ημερομηνία και την ώρα, διότι ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα αμφισβητηθεί), θέλω να σου μεταφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου, καθώς και την εμπιστοσύνη μου στο άτομό σου κι ας μη σε γνωρίζω εκ του σύνεγγυς.
    Εάν χρειαστεί δε να καταθέσω ως μάρτυς υπερασπίσεως, μη διστάσεις να με καλέσεις.
    Εν τω μεταξύ πού είναι η marneri rodoula; Εξηφανίσθη ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, σε ευχαριστώ!!! Αλλά δεν ξέρω αν μια... Αρτίστα και μάλιστα του βωβού θα κάνει καλή εντύπωση στους ενόρκους...
      Ωστόσο, όμορφο σχόλιο, φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Μμμμμμμμμμμ, σιγά μη καταλάβουν οι ένορκοι τι σημαίνει το αρτίστα του βωβού...

      "Όμορφο σχόλιο, φιλάκια!";
      Εντάξει, κλαίω!!!

      Διαγραφή
    3. Μμμμμμμμμμμ, σιγά μη καταλάβουν οι ένορκοι τι σημαίνει το αρτίστα του βωβού...

      "Όμορφο σχόλιο, φιλάκια!";
      Εντάξει, κλαίω!!!

      Διαγραφή
  17. Είναι κρίμα τέτοιοι όμορφοι σκοποί και τόσο υπέροχες πρωτοβουλίες να σκοτεινιάζονται από τέτοιες καταστάσεις.
    Αλεξάνδρα μου εγώ εύχομαι ποτέ να μην χάσεις την εμπιστοσύνη σου στο "μαζί", γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη και από Ανθρώπους και από Ανθρωπιά.
    Σου στέλνω μια τεράστια αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σκοτεινιάζουν από άρρωστες καλές προθέσεις, μεγάλο κρίμα!
      ♡♡♡

      Διαγραφή
  18. Μπαίνω εδω και μενω αφωνη με το τι έχω διαβασει τι έγινε βρε κορίτσια; ειναι μεγαλο κρίμα να ανταλασονται τοσο σχόλια...για να ξεκαθαριστουν καταστασεις..το πως και το γιατί..όλα αυτα.. το τι είπες το τι ειπα.. θα μπορουσαν να λυθουν με καλη προθεση...και οχι με σχολια που πληγωνουν...απλα με ενα τηλεφωνο μεταξυ σας..ειναι μεγαλο κριμα ξερω την Βικυ πολλα χρονια και ξερω οτι ειναι ανθρωπος ντομπρος και έχει μεγαλη πείρα στα παζαρια που γινονται και ειναι μπροστάρισσα παντου οπου υπαρχει αναγκη.. και εχω την εντυπωση οτι ηθελε και εδω οπως και η Νικολ ..η Ρενα.. να προσφερουν την γνωση τους και την βοηθεια τους και σε σενα Αλεξανρρα μου..δεν νομιζω οτι έχει γινει ... εχει γινει με προθεση να οφεληθουν κατι οι αγαπημενες φιλες.. αυτό ουτε και να το βαλει ο νους κανενος.. και όπως θελω να πιστευω..πρεπει να είναι αυτονητη η καλη προθεση απο όλες μας..
    Ειναι ομορφο να μπορείς να βοηθάει απο όποιο μετεριζι μπορεί ο καθενας που θελει να το κανει..ας μην το χαλασουμε αυτό θα είναι κριμα...ευχομαι απο καρδιας ..όλα αυτα να είναι μια παρεξήση..και να λυθει γρήγορα.. ειναι κρίμα..να συμβαινει αυτό..
    δεν ξερω τι να πω εχω στεναχωρεθει πολύ .. ομως παντα θα υποστηρίζω την προσφορα στον συναθρωπο με οποιο τροπο μπορώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, βρε Ρούλα! Δεν είναι δικαστήριο για να καταθέτουμε για το χαρακτήρα του μάρτυρα κατηγορίας!
      Πέρα από τη λάσπη που έριξαν σε μένα, σαμποτάρισαν το "μαζί" κι αυτό είναι το χειρότερο...

      Διαγραφή
    2. Αλεξανδρα μου απλα την γνωμη μου εγραψα οπως και όλες οι φιλες εδώ..ακομα θέλω να πιστευω οτι είναι όλα μια παρεξήγηση ..και οτι όλα στο τέλος θα είναι καλα.. ισως να ζω στον κόσμο μου και να ονειροβατώ...αλλα πραγματικα θα ηθελα να ηταν έτσι..και να κυριαρχούσε και εδώ το...μαζί..

      Διαγραφή
    3. παντου το.. μαζι.. ηθελα να γραψω..κατα λαθος εγραψα ...

      Διαγραφή
    4. Να ονειροβατείς, Ρούλα! Κι εγώ εκεί απάνω είμαι συνήθως, αναγκαστικά κατεβαίνω!!!

      Διαγραφή
  19. Έχω μείνει άφωνη!!!δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα γιατί δεν είχα χρόνο να μπαίνω στα μπλόγκς και έχω στεναχωρηθεί πολύ...δεν κατάλαβα γιατί όλα αυτά;
    για την ιστορία να πω και γω ότι η Αλεξάνδρα με ρώτησε με μαιλ τι να κάνει τα πραγματάκια που δεν πουλήθηκαν για τα δικά μου εννοώ μην παρεξηθηθώ και φυσικά της απάντησα να τα κρατήσει για το επόμενο παζάρι....Αλεξάνδρα μου να συνεχίσεις τέτοιου είδους ενέργειες γιατί αυτό που έχει χαθεί από τις μέρες μας είναι η ανθρωπιά και εγώ θα μιλήσω για μένα δεν συνηθίζω να μιλάω για όλους θα είμαι παρούσα σε ότι χρειαστείς!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Η φωτογραφία μου
"Κι αν νικημένη η ομορφιά, ανίκητα τα μάτια, που κάποτε λοξοδρομούν και βρίσκουν μονοπάτια. Κι αν μεγαλώνω, το παιδί χτίζει γλυκιά αλήθεια και πλάθει μες στην πόλη του γαλήνης παραμύθια. Και σαν τα ερωτήματα ζητήσουν απαντήσεις, ξεχειλισμένες μαγικές μέσα μου συγκινήσεις." Άρης Άλμπης