Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τυχαίο(το βραβείο); Δε νομίζω!


Αφού ξεπεράσω το σοκ της επανόδου μου στη blogογειτονιά μας, αναρωτιέμαι: Τυχαίο που μετά από μεγάλη απουσία μου από τα blogs παίρνω βραβείο; Και μου απαντώ: δε νομίζω. (Ακόμα μια φορά έχω πάρει βραβείο μετά από μεγάλη αποχή!!!)
Λοιπόν, ένα από τα δύο συμβαίνει:
1. επιβραβεύετε την απουσία μου
2. δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς εμένα και με δελεάζετε να επανέλθω
Παρακαλώ, επιλέξτε: 1 ή 2
(Κι επειδή μου αρέσουν οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, μη με αναγκάσετε να σας κάνω υποδείξεις, επιλέξετε από μόνοι σας το 2. Υπερθεματίστε ελεύθερα!)

Πήρα βραβείο, λοιπόν, από το Δελφινάκι, τη Μαρίνα, η Κική  για το Κουμπί και από τη Νατάσσα  για τη Jeti και σύμφωνα με τους κανόνες πρέπει να τις ευχαριστήσω. (Ποιος ξέρει τι εμπειρίες είχε ο εμπνευστής αυτού του βραβείου κι έβαλε τέτοιον κανόνα... Ποιος δεν θα πει ένα ευχαριστώ;;;) Λοιπόν, ευχαριστώ!!! Και τώρα στο... ζουμί: τι μπορεί να μην ξέρετε και να καίγεστε να μάθετε για το, κατά κοινή ομολογία υπέροχο, άτομό μου; με ρωτώ πάλι και πάλι μου απαντώ: δεν ξέρω! Οπότε, αποφασίζω να μάθετε για μένα 7 πράγματα που μάλλον ΔΕΝ θα ήθελα να γνωρίζετε.

1. Βγαίνω καμαρωτή στην Πατησίων με καινούρια τσάντα, με τσεπάκια και θεσούλες, με πολλά χαρίσματα για να μην πολυλογώ, που μου αρέσει πολύ και με βολεύει πολύ στα ιδιαίτερα. Αν οι άνθρωποι με σταματούσαν να μου δώσουν συγχαρητήρια, θα τα αποδεχόμουν, με ταπεινότητα φυσικά, αλλά χωρίς καμιά έκπληξη. Δεν το κάνουν και δεν με πειράζει. Λίγο η ντροπή... λίγο η ζήλεια... καταλαβαίνετε... Ωστόσο, βλέμματα αρχίζουν να πέφτουν πάνω μου. Άνθρωποι, όλων των ηλικιών και όλων των φύλων, στρέφουν απότομα το κεφάλι τους προς εμένα και καρφώνουν πάνω μου για μερικά δευτερόλεπτα τη ματιά τους. Μια... δυο... σκέφτομαι: η τσάντα μου τα σπάει! Πέντε... δέκα... αναρωτιέμαι: λες να έχω ξεχάσει να βάλω ρούχα; Με μια πρόχειρη ματιά διαπιστώνω πως όλα μου είναι εντάξει. Τα βλέμματα συνεχίζουν να με καρφώνουν κι αρχίζω να ανησυχώ.
Για όσους γνωρίζετε, ενημερώνω πως έχω ξεκινήσει από την πλατεία Κολιάτσου και έχω φτάσει στην Αγίου Μελετίου, για όσους δεν γνωρίζετε, διευκρινίζω πως έχω διασχίσει πολλά οικοδομικά τετράγωνα, όταν στέκομαι να σε μια βιτρίνα να με κοιτάξω. Ουφ! Ευτυχώς, δεν έχω κάτι που... Α, ένας καθρέφτης! Με κοιτάζω καλύτερα και... oh my god! Ο ένας φακός από τα γυαλιά ηλίου λείπει!!!
Να δικαιολογηθώ; Ο ήλιος με ενοχλεί πάρα πολύ και φοράω μέχρι αργά γυαλιά, ακόμα και με συννεφιά. Η συννεφιά εκείνη τη μέρα ήταν μάλλον τόση που δεν μου επέτρεψε ν' αντιληφθώ ότι το ένα μάτι ήταν γυμνό και το άλλο καλυμμένο... (Το 'σωσα; Μπα!)

2. Μπαίνω σε σχεδόν άδειο τρόλεϋ, ακουμπάω σ' ένα στύλο στο πίσω μέρος και απολαμβάνω την ηρεμία αφήνοντας το μυαλό μου να ταξιδέψει μακριά... Ώσπου ο οδηγός φρενάρει απότομα κι εγώ με φόρα αρχίζω να φεύγω. Πετάω! Προσπαθώ να κρατηθώ από όπου βρίσκω, αλλά μάταια, έχω πάρει φόρα. "Πιάστε το κορίτσι!" λέει μια κυρία που την είχα βοηθήσει με το εισιτήριο. Κι ενώ εγώ συνεχίζω την πορεία μου προς τον οδηγό και το τρόλεϋ έχει ξεκινήσει πάλι, "Πιάστε το κορίτσι!" φωνάζει απεγνωσμένα αυτή τη φορά η κυρία, ο οδηγός ακινητοποιεί το όχημα, εγώ πολτοποιούμαι στο στήθος μιας άλλης κυρίας, που κάθεται στη μπροστινή θέση κι ο οδηγός λέει: "Παίρνω την αστυνομία! Δεν βγαίνει κανείς μέχρι να έρθει η αστυνομία." Ξεσφηνώνω από την κυρία και απαντώ: "Μα, δεν με έσπρωξε κανένας. Δεν κρατιόμουν καλά και..." "Φύγε, φύγε!" ουρλιάζει η κυρία της μπροστινής θέσης. "Έκλεψε και μένα! Πήρε το πορτοφόλι μου, πήρε το πορτοφόλι μου!"  Φουντώνω! "Τι είπατε;" ρωτάω αλά Κωνσταντοπούλου. Εντωμεταξύ, έχει φτάσει η κυρία από πίσω κι εξηγεί πως φώναξε να με πιάσουν, γιατί έχασα την ισορροπία μου και όχι γιατί την έκλεψα. Ο οδηγός βάζει τα γέλια, η κυρία της μπροστινής θέσης λουφάζει κι εγώ απαιτώ να μου ζητήσει συγγνώμη. Και το κάνει αλλά δεν το ευχαριστιέμαι, γιατί το ζήτησα με ύφος αμείλικτου δικαστή κι όταν την βλέπω να με κοιτάζει σα βρεγμένη γάτα, ντρέπομαι...

3. Απεχθάνομαι τους αριθμούς. Και θεωρώ απαράδεκτο που οι της θετικής κατεύθυνσης έχουν πάρει από εμάς, τους της θεωρητικής κατεύθυνσης, τα γράμματα και τα υποβάλλουν στην εξευτελιστική διαδικασία του πολλαπλασιασμού και άλλων παρόμοιων ανατριχιαστικών πράξεων. Λευτεριά στα γράμματα των εξισώσεων!

4. Δεν συγκρατώ αριθμούς, νούμερα, ημερομηνίες, χρονολογίες, τοποθεσίες, διευθύνσεις, τίτλους, ονόματα... Αδυνατώ να παπαγαλίσω και να υπάρξω δίχως το μπλοκάκι μου, γιατί έχω μνήμη χρυσόψαρου. Κι αν ρωτάτε τι, επιτέλους, θυμάμαι, αφήστε καλύτερα να το αποκαλύψω σε ένα επόμενο βραβείο!

5. Δύσκολα προσαρμόζομαι σε καινούριες καταστάσεις (και σε παλιές!), αλλά πολύ εύκολα φέρνω στα μέτρα μου καταστάσεις!!!

6. Πράγματα που μπορώ να τα κάνω, αρνούμαι πεισματικά να τα κάνω. Από άποψη. 

7. Μου λείψατε!

Και τώρα, πρέπει να δώσω το βραβείο σε δέκα bloggers. Θα παραβώ τους κανόνες και θα το δώσω σε εσάς που διοργανώνετε τα δρώμενα και μου δίνετε πολλές αφορμές να κάνω κάτι που αγαπώ πολύ: να παίζω, να γράφω και να μοιράζομαι.

Μερικά δρώμενα τα έχασα, άλλα δεν μπόρεσα να τα παρακολουθήσω, σε κάποια χρωστάω αναρτήσεις: c' est la vie χωρίς ίντερνετ! Ελπίζω να δείξετε κατανόηση. (Κι εσάς που κάνετε τον κόπο να με ενημερώνετε με μέηλ, σας ευχαριστώ πολύ!)

Μέχρι... όταν... και αν... να περνάτε καλά! (Και να μου δίνετε βραβεία!)

47 σχόλια:

  1. Λατρεμένη Αλεξάνδρα μου έλειψες!!! Τι απολαυστική ανάρτηση και πόσα κοινά έχω να απαριθμήσω! Ξεχωρίζω το λευτεριά στα γράμματα των εξισώσεων και το τοποθετώ πρώτο στη λίστα των ομοιοτήτων μας! (μαζί σου φίλη, δεν το συζητώ)
    Ο λόγος που πήρες βραβείο από μένα, δεν είναι φυσικά (και αβίαστα το τονίζω)η απουσία σου που μου αρέσει, αλλά η παρουσία σου η ξεχωριστή και ένα σκούντημα για να επανέλθεις, όπως αυτό που χρειάζομαι κι εγώ όταν τρέχω και δεν φτάνω... (ξέρεις εσύ). Τα (1) και (2) μου έφεραν δάκρυα απ' τα γέλια, με την εκπληκτική γραφή σου (και σ' αυτά είμαστε ομοιοπαθείς).
    Σου αφήνω πολλά πολλά πολλά φιλιά, σε περίπτωση που χαθούμε πάλι!
    Με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοιοπαθείς και ομοϊδεάτισες!!! 😆😆😆
      Κι εγώ ανταποδίδω τα πολά φιλιά για τον ίδιο λόγο! 😘

      Διαγραφή
  2. Αυτό με τα γυαλιά το έχει πάθει φίλη μου. Τα φόραγε καμιά ώρα έτσι και δεν είχε πάρει χαμπάρι. Ούτε όταν της το είπα δεν το καταλαβε.
    Και γω χρυσόψαρο...
    Να περνάς ομορφό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη φίλη σου είμαστε δύο. Ακόμα ένας και κάνω σύλλογο! 😉
      Καλό μήνα! 🌼

      Διαγραφή
  3. Απίστευτα τα δύο πρώτα σκηνικά, έλιωσα στα γέλια!! Κι εμάς μας έλειψες!! Welcome back αγαπημένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ κι εγώ σου έδωσα βραβείο. Δε πέρασες να το πάρεις;!
    Oh mon dieu!
    Γέλασα πάρα πολύ με τα σκηνικά σου Αλεξάνδρα μου και περιμένω σε μελλοντικά βραβεία να μας πεις κι άλλα.
    Γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα βραβεία, είμαι σίγουρη!
    Σου αξίζουν άλλωστε.
    Στέλνω πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι; Δεν το πήρα χαμπάρι!!!😨😨😨 Ευχαριστώ! 😍😍😍
      Θα επανορθώσω!

      Διαγραφή
  5. Μας έλειψες Αλεξάνδρα μου! Η αλήθεια να λέγεται!!!
    Καλέ, τι γέλιο έχω ρίξει με τα δύο σου 'πα8ήματα', σε καλό σου κορίτσι μου!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλή αγωνιστική Πρωτομαγιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα κάνω τον κόσμο να γελάει, είμαι... μεγαλόψυχη!!!😉
      Καλό μήνα! 🌼🌼🌼

      Διαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μου, συγχαρητήρια για το βραβείο και για την ανάρτησή σου με την οποία έριξε πολύ γέλιο. Να είσαι πάντα καλά κορίτσι μου και να προσέχεις τα γυαλιά ηλίου σου! Α, και την ισορροπία σου στα λεωφορεία, τρόλεϋ, κλπ. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκαρδίστηκα στα γέλια με τα σκηνικά που περιέγραψες Αλεξάνδρα μου! Μας έλειψες!
    Καλό μήνα και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξάνδρα μου επιτέλους....!
    δυναμική επιστροφή....!
    Ξεκινάω να ψηφίζω δαγκωτό το ...2 (!!!)
    Μας έλειψες. Πάντα η παρουσία σου έχει να δώσει κάτι όμορφο, το προσωπικό σου στίγμα, το δικό σου προφίλ.
    Εντάξει, έμεινα στα δύο πρώτα από την ...επτάδα σου. Ακόμα γελάω μιλάμε....! δεν είναι δυνατόν....!
    Επιθεωρητής Κλουζό ένα πράγμα δηλαδή.....
    Καλή Πρωτομαγιά κορίτσι μου και ελπίζω το ιντερνετ εκεί να να αποκαταστάθηκε πλήρως.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έδωσες ιδέα, να γράψω το top10 μου και να ψηφίσετε... το καλύτερο!
      😀😀😀

      Διαγραφή
  9. ελα !! μας έλιωσες με το 2!!! Καλή επιστροφή Αλεξάνδρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για την αποδοχή του βραβείου , συγχαρητήρια που πήρες και από άλλους και για τα δυο μπλογκ σου
    ωραία τα 7 σου και ενδιαφέροντα
    κρατώ το 7
    καλή επιστροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλα με έκανες ξημερώματα Τρίτης 1η Μάη να ξεκαρδιστω στα γέλια. Τέτοια περιστατικά τρέλα κάπως μου συμβαίνουν κι εμένα... Τι να πω; Ε ναι Κυρία μου μας λείψατε! Καλοοοοο μηναααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, να τα δημοσιεύσεις αυτά τα περιστατικά, να μην αισθάνομαι μοναξιά!
      Καλό μήνα να έχουμε! 🌼🌸🌼🌸

      Διαγραφή
  12. Επιτέλουουςςςς Γύρισεεες!!! Τι έγινε το φτιάξανε το ιντερνετ στα μέρση σου; Καλό αγωνιστικό μήνα και με τρέλανες στα γέλια ακόμη γελάω χαχαααα μα πού ζούμε; πιάστην και εννοούμε κλέφτρα;;;;χαχαχαχαχα
    Α αγαπώ τους αριθμούς μην τα βάζεις μαζί τους...πλιζ. Και τα γράμματα μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές οπως να μας κάνουν να απολαμβάνουμε τα γραπτά σου.
    Καλή γλυκιά σου επιστροφή κορίτσι με μνήμη χρυσόψαρου!!!
    Φιλί γλυκό και μας έλειψεςςςςςςςςςς ναιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπαθείς τους αριθμούς, ε; Δεν πειράζει, όλοι έχουμε ελαττώματα παραμένεις αγαπημένη!
      Φιλιάααα! 😍

      Διαγραφή
  13. Μ' έχει τσαταλιάσει η σύνδεσή σου, να το ξέρεις!

    Στο 7άρι σου, το ένα καλύτερο από τ' άλλο! (Αυτό, με τα γυαλιά ηλίου, δεν το 'χω πάθει. Ωστόσο, επειδή τα δικά μου είναι και μυωπίας, τα φορώ διαρκώς... και δεν θέλω να σου πω τι συμβαίνει όταν έχω ξεχάσει να πάρω τα κανονικά μυωπικά και κυκλοφορώ βράδυ με τα ηλίου σαν τον Τζέιμς Μποντ!)

    Μας έλειψες... Πολύ!!!
    Φιλιά πολλά πολλά! 💕🌷💕🌷💕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με θες για παρέα σου στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα; Αριθμομνήμων δεν είμαι, τα γυαλιά μου έχει τύχει να τα ψάχνω -ενώ τα φοράω ήδη- κάτι σαν τον Κωνσταντάρα δηλαδή στην ταινία "Η Αλίκη στο ναυτικό"... μια χαρά θα την περάσουμε :-)

    Y.Γ. Καλό μήνα εύχομαι, με το ίντερνετ σε λειτουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναι!Σε θέλω, να κάνουμε γκαφοπαρέα!!! 😆😆😆
      Καλό μήνα, Κανελλάκι! 😍

      Διαγραφή
  15. Καλώς την, καλώς την!
    Το βραβείο δίκαια το πήρες Αλεξάνδρα μου, γιατί μας έκανες και γελάσαμε (επί τέλους!) γιατί πολλά δράματα και θάματα διαβάσαμε στα τελευταία δρώμενα και είχα μελαγχωλήσει!
    Τα βραβεία που έπεσαν βροχή τις τελευταίες μέρες ήταν μια υπέροχη "ηλεκτρονική αγκαλιά) όπως έγραψα σε όλους γιατί είμαστε η ομορφότερη και γλυκύτερη μπλογκοπαρέα ever!!!

    ΑΦιλάκια και καλό Μάη να έχεις και με γυαλιά και με ίντερνετ και με πολλά χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είμαστε!!! 😄😄😄 Εντελώς ever!!!
      Καλό μήνα, Στεφανία μου, χαρούμενο! 🌸🌼😘

      Διαγραφή
  16. Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια για το βραβείο!
    Εννοείται πως μας έλειψες!
    Και τι καλά!
    Δεν έκανα ακόμα την βραβειο-ανάρτηση, οπότε με χαρά παραλαμβάνω και το δικό σου, για το παίζοντας με τις λέξεις, και μαζί με το βραβείο αρπάζω και λίγη έμπνευση και ίσως γράψω για κάποιες μου γκάφες...θα δούμε!!
    Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως γέλασα πολύ με τις περιγραφές σου και ειδικά με το τρόλεϋ!
    Και μεταξύ μας, αυτό παρακαλώ μη βγει παραέξω, είμαι τελειωμένο χρυσόψαρο...αν και φοβάμαι πως μπορεί να είμαι και χαζόψαρο!

    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο τελειωμένο χρυσό(χαζό)ψαρο! 😍😍😍 Αν δεν ταιριάζαμε...
      Καλό μήνα να έχουμε! 🌼🌼🌼

      Διαγραφή
  17. Σαν τα χιόνια, Μάη μήνα!
    Γέλασα πολύ με το νούμερο ένα!!
    Κι εγώ κάτι που θα ήθελα να ΜΗΝ
    μάθετε, είναι ότι ψάχνω το κινητό μου
    την ώρα που τυγχάνει να..μιλάω σε αυτό!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, στο σύλλογο κι εσύ! Σε προτείνω για πρόεδρο!
      Καλό μήνα να έχουμε! 😘🌸

      Διαγραφή
  18. Λευτεριά στα γράμματα των εξισώσεων!

    (από τα Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δροσερή η ανάρτησή σου, Αλεξάνδρα.
    Απολαυστική γραφή, ωραίοι υπαινιγμοί.
    Όσο για την ένστασή σου περί αριθμών και γραμμάτων, εμείς τής θετικής κατευθύνσεως μπορεί να προωθούμε την τεχνολογική πρόοδο αλλά η πραγματική παιδεία βρίσκεται στη θεωρητική κατεύθυνση!
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εμάς μας έλειψες, Αλεξάνδρα μου!
    Καλό μήνα σου εύχομαι!
    Γέλασα με αυτό που σου έτυχε στο τρολευ αλλα υποθετω εκεινη την ωρα ηταν αρκετα σοβαρο και ψυχοφθορο.

    Να περνάς όμορφα.
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι, εκείνη την ώρα έζησα ένα δράμα, Κική μου!
      Καλό μήνα! 🌼🌸🌼🌸

      Διαγραφή
  21. Καλώς την, μας έλειψες !¡!!(και εγώ χαμένη ήμουν)αλλα πήρα βραβείο!!!!!! Πολύ ωραία ανάρτηση, χαίρομαι που επέστρεψες ανανεωμένη. Εύχομαι καλό μήνα και δημιουργικο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφα αυτά που μάθαμε για σένα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέρασα απλά για μια καλησπέρα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ κορίτσι μου επιτέλους και μας έλειψες. Την ρούφηξα την ανάρτηση σου. Και κάτι θα βρούμε πάλι να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε γιατί αργία μήτηρ πάσης κακίας! χαχαχα Πάλι μαζί όλοι μαζί κι αυτό είναι το ωραίοοοοο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι,χι, όντως! Δεν μας φοβάμαι, όλο και κάτι σκεφτόμαστε!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Η φωτογραφία μου
"Κι αν νικημένη η ομορφιά, ανίκητα τα μάτια, που κάποτε λοξοδρομούν και βρίσκουν μονοπάτια. Κι αν μεγαλώνω, το παιδί χτίζει γλυκιά αλήθεια και πλάθει μες στην πόλη του γαλήνης παραμύθια. Και σαν τα ερωτήματα ζητήσουν απαντήσεις, ξεχειλισμένες μαγικές μέσα μου συγκινήσεις." Άρης Άλμπης