Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Γουλιά τη γουλιά


Είναι ο κόσμος μια πηγή κακού, λες. Ρέει αντί νερό πικρό δάκρυ. Σαπίζουν αντί να λουλουδιάζουν οι ζωές. Τη σωτηρία μην την περιμένεις μήτε απ' τα ψηλά μήτε απ' τα χαμηλά. Από τα βαθιά θα έρθει. Από τα βαθιά της καρδιάς. Φτιάξε καφέ κι έλα να σκάψουμε μαζί. Γουλιά τη γουλιά ώσπου να φτάσουμε στη δική μας πηγή. Μη βιάζεσαι! Θέλει υπομονή, να καεί και λίγο η γλώσσα, να απολαύσει τεμπέλικα ο ουρανίσκος. Κι άσε τους άλλους να βάζουν στοιχήματα. Στον κουβά της μιζέριας θα καταλήξουν, κι ας ελπίζουν να πάρουν τα όνειρά τους πίσω. Τα όνειρα δεν ποντάρονται, χτίζονται. Γουλιά τη γουλιά.
Τελειώνει ο καφές και την πηγή μας ακόμα να βρούμε, λες. Μήπως την προσπεράσαμε; Πόσες γουλιές ακόμα για τη σωτηρία; Ίσως κι εμείς καλύτερα το στοίχημα να επιλέγαμε παρά το χτίσιμο... Την ελπίδα μη τη χαρίζεις μήτε στην επιτυχία μήτε στον καιρό. Στα βαθιά της καρδιάς ακούμπησέ τη. Κι αν χρειαστεί, φτιάξε κι άλλο καφέ. Μην απογοητεύεσαι, είμαστε δυο που σκάβουμε!
Και... να σου πω ένα μυστικό; Η πηγή μας δεν υπάρχει. Τη φτιάχνουμε γουλιά τη γουλιά. Καθώς ταξιδεύουμε βαθιά στις καρδιές μας. Όσο αντέχουμε να πετάμε ένα - ένα τα σεντόνια. Εκείνα που κρεμάσαμε πρόχειρα, κάποια βαριά νυχτιά, κάποιο ειρωνικό πρωινό, για να κρύψουμε το φόβο, να καλύψουμε το τραύμα. Για να μη μας δουν γυμνούς και μας περάσουν για φτωχούς. Άσε τους άλλους να επιδεικνύουν τ' ακριβά σεντόνια τους. Κι αν ελπίζουν να τους προστατέψουν τα όνειρα, αυτά εφιάλτες θα τους γεννούν. Τα όνειρα θέλουν ταξίδι επικίνδυνο βαθιά στην καρδιά και ύστερα γλυκιά ξεκούραση. Έλα να τους φτιάξουμε μαξιλαράκια με τα σεντόνια μας. Γουλιά τη γουλιά.




Ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου στο "Παίζοντας με τις λέξεις", που μας έδωσε και πάλι χαρά με τις όμορφες συμμετοχές και τις εκπλήξεις!












22 σχόλια:

  1. Θαυμάσια και αυτή η συμμετοχή σου. Γουλιά γουλιά την απόλαυσα. Φιλοσοφημένη και τόσο ωραία γραμμένη. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες...
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τα όνειρα δεν ποντάρονται, χτίζονται..."

    Έτσι μπράβο !!!! θαυμάσιο ! υπέροχο μήνυμα, σκέψεις, απόδοση, λόγος.
    Τρία 3άρια και 12 επιλογές από τους φίλους εδώ Αλεξάνδρα. Νομίζω δικαιωματικά και ακόμα πόσες αποδοχές στις καρδιές μας οι Γουλιές σου.
    Δυναμική σου εμφάνιση αγαπημένη φίλη στο 18ο δρώμενο. Πραγματικά δυναμική σου εμφάνιση με δύο συμμετοχές που έλαμψαν με το άρωμα ζωής και φρεσκάδας.
    Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι κρατάς στατιστικά για όλους... με 😨😨😨!
      Σε ευχαριστώ, φίλε μου! 😘

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και για αυτή σου την υπέροχη συμμετοχή!
    Ό, τι κι αν πω θα είναι λίγο!
    Ευχαριστώ μόνο θα πω!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα θα πω: δεν ήταν τυχαίο που ψήφισα και τις δυο σου συμμετοχές!
    Αγαπημένη μου Γούμαν, τα κείμενά σου πάντα έχουν κάτι να μου πουν, γι'αυτό και μου αρέσουν τόσο πολύ!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για τούτο το όμορφο ψυχογραφημα αγαπημένη μου. Βημα βημα ζωγραφίζεις τον χαρτη που σε φτάνει στον σεντουκι του θησαυρου που κρυβεται η ευτυχία. Σε φιλώ πολύ πολύ ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου.
    Αυτή ήταν μια από τις επιλογές μου.
    Καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγχαρητηρια και για αυτη
    υπεροχη επισης

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με πολύ καθηστερηση σχεδον ενα μηνα Αλεξανδρα μου λογο απωλειας ιντερνετ..αρχιζω να επισκεπτομαι σταδιακα την γειτονια..
    (Τα όνειρα θέλουν ταξίδι επικίνδυνο βαθιά στην καρδιά και ύστερα γλυκιά ξεκούραση. Έλα να τους φτιάξουμε μαξιλαράκια με τα σεντόνια μας. Γουλιά τη γουλιά.) υπεροχο τελειωμα...
    Το εχω πει ξανα στον χωρο τους η συμμετοχες εχουν αλλη υποσταση..
    Καλη ανταμωση στα επομενα..καλο μηνα φιλακιααα παω να διαβασω και την αλλη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλεξάνδρα μου μια υπέροχη συμμετοχή ήταν αυτή! Συγχαρητήρια μάτια μου! Πάντα εμπνεύσεις! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξίσου υπέροχη κι αυτή σου η συμμετοχή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαζί σου με 1000!!! Πολλά τα κοινά μας φίλη αγαπημένη και χαίρομαι που συνεχίζω να τα ανακαλύπτω!! Πόσο όμορφο κείμενο, πόσο όμορφες σκέψεις!! Γεμάτο το φλιτζάνι αλήθεια που τη γεύτηκα γουλιά γουλιά και ταξίδεψα μαζί τους στα βαθιά της ψυχής!
    Μόνο μπράβο μπορώ να προσθέσω και να σου αφήσω δυο γλυκά φιλιά, να συνοδεύουν τον υπέροχο καφέ σου!!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Η φωτογραφία μου
"Κι αν νικημένη η ομορφιά, ανίκητα τα μάτια, που κάποτε λοξοδρομούν και βρίσκουν μονοπάτια. Κι αν μεγαλώνω, το παιδί χτίζει γλυκιά αλήθεια και πλάθει μες στην πόλη του γαλήνης παραμύθια. Και σαν τα ερωτήματα ζητήσουν απαντήσεις, ξεχειλισμένες μαγικές μέσα μου συγκινήσεις." Άρης Άλμπης